Sadržaj s oznakom: Progon kršćana

Vlč. Olivier Ntsa Ebode pronađen je mrtav u Obali, u centralnom Kamerunu, prenosi 8. ožujka Vatican News.

U svome je posljednjem napadu na Katoličku Crkvu Daniel Ortega navodno, u svim župama u zemlji, zabranio javne uskrsne procesije s križem, javlja nedjelja.ba.

Katolički povjerenik za nadzor zaštite podataka u Bavarskoj zabranio je crkvenim institucijama posjedovanje vlastitih stranica na Facebooku, čime slijedi praksu državnih tijela, objavio je portal katholisch.de.

Diktatura Daniela Ortege u Nikaragvi osudila je u petak 10. veljače biskupa Matagalpe Rolanda Álvareza Lagosa na 26 godina i četiri mjeseca zatvora pod optužbom da je izdajnik domovine, javlja CNA.

U novom napadu na Katoličku Crkvu, nikaragvanska diktatura predvođena predsjednikom Danielom Ortegom i njegovom suprugom, potpredsjednicom Rosario Murillo, osudila je tri svećenika, đakona, dva sjemeništarca i jednog laika iz biskupije Matagalpa na 10 godina zatvora, javlja CNA.

Samo nekoliko sati uoči dolaska pape Franje u apostolski pohod Južnom Sudanu, u toj se zemlji dogodio pokolj u kojemu je stradalo najmanje dvadeset ljudi, objavila je u petak 3. veljače KNA.

Kršćani Jeruzalema – grada koji je bio središte svijeta na srednjovjekovnim kartama – sada su maleni dio stanovništva, samo deset tisuća stanovnika Jeruzalema, manje od dva posto ukupnog broja stanovnika su kršćani, što je ogroman pad u odnosu na jedanaest posto koliko ih je bilo nekoliko desetljeća prije. Velika većina su palestinski Arapi, iako postoji i značajna armenska zajednica, piše catholicherald.

Jedan svećenik je ubijen, a četiri osobe su povrijeđene u napadima koje je nepoznati napadač izveo mačetom u dvije crkve u četvrti Algeciras u Kadizu na jugu Španjolske

„Open Doors“ objavljuje svoj godišnji „World Watch List 2023“ potvrđujući da jedan od sedam kršćana u svijetu trpi visoke razine progona i diskriminacije zbog svoje vjere, piše nedjelja.ba.

Prema izvještaju policije te afričke zemlje, otac Isaac Achi je stradao u požaru koji su izazvali razbojnici koji su pokušali ući u rezidenciju župe svetih Petra i Pavla u Kafin-Koru, u pokrajini Paikoro, dok je drugom svećeniku, ocu Collinsu pucano u leđa dok je pokušavao pobjeći. Pokrenuta je istraga o tom tragičnom napadu

Teroristi Islamske države preuzeli su odgovornost za smrtonosni bombaški napad na protestantsku crkvu u nedjelju, 15. siječnja, u Demokratskoj Republici Kongo, javlja nedjelja.ba.

Deseci otetih kršćana još uvijek se nalaze u zatočeništvu nakon božićnog terorističkog napada na selo Angwan Aku u Kaduni, državi koja se nalazi na sjeveru Nigerije, javlja nedjelja.ba.

U zajedničkoj vojnoj operaciji u organizaciji vojske Ugande i Demokratske Republike Kongo (DRK) spašeno je više od 100 civila koje je islamska ekstremistička skupina "Savezničkih demokratskih snaga" (ADF) držala kao taoce, javlja nedjelja.ba.

Švedska učiteljica koja radi u stokholmskom predgrađu Järva koje nastanjuju pretežito migranti, izjavila je da je redovito izložena uznemiravanju i učeničkim uvredama zbog svoje rase i vjere, piše narod.hr.

Vlč. Jacquesa Yaroa Zerboa neidentificirani napadači ubili su 2. siječnja, na sjeverozapadu Burkine Faso.

Interesna skupina za pomoć i lobiranje "Release International", sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, objavila je 28. prosinca izvješće u kojemu stoji kako se progon kršćana povećava u najmanje tri zemlje: Nigeriji, Indiji i Kini, piše nedjelja.ba.

Stranica 1 od 6