Sadržaj s oznakom: Proslava

Bratovština svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići je udruga građana, hrvatskih katoličkih mladića i djevojaka, muževa i žena iz naše Goričko – Sovićke župe i šire. Broji više od stotinjak članova i vrlo je aktivna u svim aspektima župnog života.

Marijine sestre čudotvorne medaljice u Zagrebu (Srebrnjak 15) duhovno se pripremaju za svetkovinu Gospe čudotvorne medaljice.

Za proslavu sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje, župa se pripravljala molitvom devetnice pa su krunicu svakoga dana predmolili međugorski župljani.

U četvrtak, 14.7.2022. u Međugorju će biti svečana proslava čak četiri ZLATNE MISE (50 godina svećeništva). Slavljenici koji su davne 1972. godine imali svoje svećeničko ređenje su fra Slavko Soldo, fra Petar Ljubičić, fra Filip Sučić i fra Ante Penava.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica postojanja Frame u Hercegovini. Središnja proslava održana je u subotu 28. svibnja 2022. godine u Međugorju pod geslom: “Hvaljen budi, Gospodine moj!” U ovih 30 godina Frama je ostavila neizbrisiv trag na mlade ljude diljem Hercegovine, a tako i na župe i gradove u kojima djeluje.