Sadržaj s oznakom: Put srca

Gost emisije PUT SRCA bio je Josip Milković koji dolazi iz Vrlike, malog mjesta u dalmatinskoj zagori. On ima 28 godina i Ponos je Hrvatske.

U emisiji PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje gošća je bila Barbora Němčàkovà koja dolazi iz grada Kroměřiža u Češkoj. 

U današnjoj emisiji PUT SRCA progovaramo o aktualnim problemima roditelja djece s teškoćama. Gošća emisije je Dajana Erdelić iz Čitluka, predsjednica Udruženja roditelja djece s invaliditetom Hercegovačko - neretvanske županije, i osoba koja je u ime udruge zadužena za odnose s javnošću.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine, a pokrenula ga je 1992. godine Svjetska federacija za mentalno zdravlje u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „MARIJA - NAŠA NADA“ ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja.

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, u Europskoj uniji živi 26 350 000 slijepih i slabovidnih osoba, a u BiH ih je oko 5000. Fundus knjiga u gradskim knjižnicama BiH je više nego zastario i nedovoljan za zdravu populaciju, a usluge koje trebaju osobe s invaliditetom ili djeca s teškoćama su gotovo nepostojeće. 

Aktivnosti preko ljeta i planovi za dalje

Završila je još jedna školska godina.

Davorin Kihak doživio je veliko čudo Božje providnosti jer je uspio kupiti kuću za svoju obitelj (on, žena i četvero djece) čija je cijena daleko premašivala njihove ekonomske mogućnosti.

Mihaela Vasilj dolazi nam iz Trebižata kod Čapljine. Majka je 5 djece, dva sina i tri kćeri. Nakon sina Mateja, dobili su kćer Brunu, danas djevojku s višestrukim poteškoćama koja ima 22 godine.

Rita je u 2 i pol mjeseca svoga života dodirnula živote mnogih ljudi, kako naše obitelji tako i prijatelja, doktora i sestara. Netko to neće uspjeti u cijelom svom životu tako da smatram da je ona ispunila smisao svog života.“ – riječi su Tee Bekavac iz Zagreba, gošće emisije PUT SRCA od srijede 25. svibnja.

U današnjoj emisiji PUT SRCA dragi slušatelji, donosim vam propovijed hrvatskog svećenika franjevca fra Mate Bašića. 

Budući da se nalazimo u mjesecu svibnju, mjesecu posvećenom našoj Nebeskoj Majci, ali i našim zemaljskim majkama, u ovoj emisiji progovoriti ćemo o DARU MAJČINSTVA. 

U emisiji PUT SRCA od srijede 4. svibnja, progovorili smo o jednoj doista interesantnoj temi, a to su POTEŠKOĆE KOJE ŽIVE RODITELJI DJECE S TEŠKOĆAMA ILI OSOBA S INVALIDITETOM.

Za dva dana započinju svibanjske pobožnosti.

Gošća ovotjedne emisije PUT SRCA, u srijedu 27. travnja 2022. bila je ANA GLAMUZINA.

Stranica 1 od 9