Sadržaj s oznakom: Referendum

“Provjerom broja za sva tri zahtjeva jednoglasno je utvrđeno da ni za jedan zahtjev nije prikupljen dovoljan broj potpisa”. – iznio je ministar Kuščević.

Građanska inicijativa Narod odlučuje koja je dva tjedna prikupljala potpise za izmjenu Ustava predala je danas Hrvatskome saboru Zahtjev za raspisivanje referenduma za pravedniji izborni sustav.

Inicijativa Istina o Istanbulskoj objavila je konačan broj potpisa koje su prikupljali za referendum kojim žele otkazati ratifikaciju Istanbulske konvencije. Prikupljene potpise će predati u Hrvatski sabor.

Pater Ivan Ike Mandurić prokomentirao je šutnju i podcjenjivanje masovnih medija oko GI 'Narod odlučuje' i dovoljnog broja skupljenih potpisa potrebnih za referendum.

Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila je dovoljno potpisa za oba referendumska pitanja koja imaju za cilj demokratizaciju izbornog sustava i saborske zastupnike odgovorne biračima, javlja Narod.hr.

Dvije trećine Iraca za legalizaciju pobačaja

Građanska inicijativa Narod odlučuje danas je održala izvanrednu konferenciju za medije ispred Sabora na kojoj su objavili da su s jučerašnjim danom prikupili preko 280.000 potpisa.

Građansku inicijativu Narod odlučuje u subotu je u Čakovcu podržao i najpopularniji hrvatski pjevač, Marko Perković Thompson.

U 5 rečenica pater Ike Mandurić jasno obrazložio zašto dati potpis za referendum. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: "Pa sad to nemoj dat potpis za referendum: U Mađarskoj je nezaposlenost…

Pater Ike Mandurić na svom je profilu na Facebooku komentirao kritike i svojevrsne zavjere koje su se stvorile oko inicijative o referendumu te jasno istaknuo da iza svega ipak stoji netko tko je moćniji od svih, istina i Bog iza svoga naroda. Prenosimo njegovu objavu:

Pola Hrvatske je mislilo da je inicijativa za referendum o promjeni izbornog sustava – zauvijek gotova.

Pater Ivan Ike Mandurić na svom Facebook profilu podijelio je objavu Krešimira Miletića uz riječi “Krešo Miletić je stvarno jedan vrlo pametan čovjek.

“U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu.” (Ustav RH, članak 1)

Na osnovu 90 posto prebrojanih glasova, rezultati referenduma o istospolnim brakovima u Sloveniji u jasni. Građani ne žele ozakoniti gay brakove.