Sadržaj s oznakom: Relikvije

Brojna obraćenja i ozdravljenja od najtežih bolesti postignuta su njegovim zagovorom diljem svijeta. Veliki je zaštitnik obiteljske molitve. Časti se i kao ‘svetac mira’.

U Hrvatsku po prvi put iz Španjolske dolaze moći svetice bosonoge karmelićanke Maravillas od Isusa koju su prihvatili i brojni hrvatski vjernici te danomice svjedoče da po njezinu zagovoru zadobivaju mnoge milosti, javlja HKM.

To je "preživjela relikvija s najizravnijim kontaktom sa svetim Ivanom Pavlom II."

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u petak 24. studenoga, na dan posvete bazilike sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, svečano misno slavlje prigodom proslave dolaska relikvija bl. Alojzija Stepinca.

Svečano euharistijsko slavlje prigodom kojega će zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša bazilici sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u trajni posjed svečano darovati relikvije blaženoga Alojzija Stepinca poslušajte u najavi Laudato TV.

Za svetoga Franju vežu se brojne legende i izvještaji o čudesima. Jedna takva pokazala se istinitom, zahvaljujući istraživanju suvremenih znanosti.

Ne može se reći sa sigurnošću, ali postoji fascinantno istraživanje na tu temu.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji sv. Jeronima u Johannesburgu u Južnoj Africi slavljena je 21. svibnja misa tijekom koje su u župnu crkvu unijete moći svetog Jeronima.

Relikvije prvoga stupnja sv. Rite iz Cascie stigle su u Župu Svih svetih u Sesvetama te postaju trajno vlasništvo Župe.

Sesvetski župnik vlč. Mario Migles podsjeća da je pobožnost sv. Riti u župi započela prije nekoliko godina, kada je jedna obitelj crkvi darovala kip te svetice, piše HKM.

Isusova pelenica, najcjenjenija je relikvija u riznici dubrovačke katedrale, koja se čuva i izlaže očima javnosti jednom godišnje na festu sv. Vlaha, a čuva se u posebnom kovčežiću od srebra s 5 ostakljenih stijenki od gorskog kristala.

Angela iz irskog grada Carlowa, 2013. godine posvjedočila je o čudesnom ozdravljenju njezina supruga Jima na čijem se mozgu 2006. pojavio veliki zloćudni tumor:

Relikvije betlehemskih jaslica čuvaju se u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u podzemnoj kapelici u obliku betlehemske špilje. Jedan od njezinih naziva je i Sancta Maria ad praesepe -  Gospa od jaslica

U Policijskoj upravi zadarskoj napominju kako će se materijalna šteta utvrditi naknadno te da se poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Prema Lat.reliquiae-ostatak, ono što je preostalo, posmrtni ostaci.

Za desetak dana Pagom će prvi put nakon 1945. proći procesija sa Svetim trnom, relikvijom koju je u Pag donio fra Ivan Tutnić 1443. godine, na povratku iz Svete Zemlje.

Stranica 1 od 3