Sadržaj s oznakom: Rodna ideologija

Objavljeno u Vjera i život | 31.1.2024.

O kultu rodne ideologije

Tema rodne ideologije jest, čini se, sljedeći društveni fenomen koji će doći u srž širokodruštvene rasprave ovog postkršćanskog pseudomoralnog zapadnog društva.

Crtić koji bi trebao promovirati znanost promovira – LGBT. “Ada Twist, Scientist” namijenjen je djeci predškolske dobi, a u njemu se pojavljuju istospolni parovi. Zanimljivo je spomenuti da su izvršni producenti crtića bivši američki predsjednik i bivša prva dama Barack i Michelle Obama, prenosi narod.hr.

Kalifornijski državni školski okrug dodijelio je nagodbu od 100.000 dolara samohranoj majci nakon što ih je tužila za “rodnu tranziciju” njezine 11-godišnje kćeri iza njezinih leđa, prenosi narod.hr.

Apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović upozorio je na početku zasjedanja Njemačke biskupske konferencije na opasnost koju “rodna” ideologija predstavlja za biblijsku predodžbu o čovjeku, objavio je u ponedjeljak, 25. rujna, portal katholisch.de.

Tisuće prosvjednika okupile su se u srijedu u brojnim kanadskim gradovima kako bi izrazile otpor uvođenju “transrodnosti” u školske programe.

Brojni korisnici TikToka posljednjih dana dijele i komentiraju video koji prikazuje dijete koje se suočava s izborom između dva Oreo keksa i značajne količine novaca. Dijete je u videu odabralo dva Oreo keksa umjesto deset tisuća američkih dolara.

Na američkom YouTube kanalu Queer Kid Stuff koji postoji još od 2015., a ima više od 28.000 pretplatnika i više od 4 milijuna pregleda do sada, dostupni su LGBTQ+ sadržaji za djecu i za roditelje koji žele na taj način ”educirati” djecu.

Dječji vrtići u Njemačkoj na meti su kritika zbog promicanja korištenja “soba za seksualno istraživanje” u kojima se mala djeca potiču da se dodiruju i upuštaju u seksualne igre s drugom djecom.

Johannes Huber, 77-godišnji austrijski sveučilišni profesor i dvostruki doktor, medicine i teologije, jedan od vodećih znanstvenika za ginekološku endokrinologiju, humanu reprodukciju i hormonsku kozmetiku koji je dobio nadimak “hormonski papa”, izuzetno je ugledan i cijenjen ne samo u Austriji nego i u europskim i svjetskim znanstvenim krugovima, ali i kod stručne čitalačke publike kao autor brojnih bestselera s medicinskom, etičkom i vjerskom tematikom.

Dječji vrtići “Rosarote Tiger ” i “Gelbgrüne Panther ” otvoreni su u Südkreuzu u Berlin-Schönebergu, a ponose se s tim što su to prvi dječji vrtići za homoseksualce u Njemačkoj.

Dr. Blair Peters ”transrodni” je kirurg na sveučilištu Oregon Health & Science University, koji izvodi nepovratne spolne operacije na djeci koja još nisu ušla u pubertet i koja nisu imala iskustva sa seksualnim osjećajima niti su sposobna pristati na kirurške zahvate. Nepovratna operacija u ovom slučaju znači da nema povratka na staro, piše Breitbart a prenosi narod.hr.

Udruga CitizenGO pokrenula je inicijativu angažiranja roditelja u školama kako bi izbjegli opasnosti utjecaja rodne ideologije na njihovu djecu i u tu svrhu objavila priručnik za bolje snalaženje u okolnostima sve agresivnijeg nametanja rodne ideologije sa savjetima što svaki roditelj može napraviti.

Kardinal Gerhard Ludwig Müller je, predstavljajući knjigu intervjua „U dobroj vjeri“, koju je objavio zajedno s talijanskom novinarkom Francom Giansoldati, u petak 9. lipnja u Rimu izjavio kako smatra da Vatikan mora poduzeti korake protiv ideja Sinodskog hoda u Njemačkoj ako nisu u skladu s naukom Katoličke crkve, objavila je Katolička novinska agencija (KNA).

Guverner američke savezne države Teksas Greg Abbott potpisao je prošlog tjedna zakon kojim se zabranjuje ‘promjenu spola’ za maloljetnike uključujući blokatore puberteta i hormonsku terapiju za , čime je Teksas postao najveća od 20 saveznih država koje su to zabranile, prenosi narod.hr.

Masovni LGBT 'pride' događaj rekao je da ne može jamčiti da maloljetnici neće biti izloženi neprimjerenom seksualnom sadržaju.

Američka mornarica potvrdila je u srijedu da je koristila drag queen influencera kao jednog od svojih “digitalnih veleposlanika” kako bi pokušala regrutirati “široki raspon potencijalnih kandidata”, piše tribun.

Stranica 1 od 4