Sadržaj s oznakom: SHKM

“Deseti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) prošao je u fenomenalnom ozračju, što je bilo i zagarantirano sa ovolikim mladim ljudima koji su došli ovdje u pjesmi, molitvi, vjeri i nadi.

Toliko ljepote, dobrote, razdraganosti, opuštenosti i radosti kao u Vukovaru 30. travnja već dugo nismo osjetili i vidjeli. Još smo pod dojmom svega lijepoga što su mladi hrvatski katolici u tolikom broju pokazali, i sasvim smo sigurni da sve to što je bilo u Slavoniji, Osijeku i Vukovaru – treba pretvoriti u kulturna, književna, likovna, znanstvena i druga umjetnička djela kojima možemo, i trebamo obogatiti svijet u kojem živimo i u Europi i na svim stranama svijeta.

Vidio sam tebe Bosno draga i napaćena kako ponosno stojiš kao zvonici naših crkava!

U Vukovaru se u nedjelju okupilo preko 30.000 mladih iz Hrvatske i dijaspore na jubilarnom desetom susretu hrvatske katoličke mladeži.

I mi draga mladosti želimo danas iz Vukovara svom narodu i cijelome svijetu - vašim roditeljima i vršnjacima, našim hrvatskim političarima koji su ovih dana suočeni s ozbiljnim pitanjima, izazovima i tjeskobama, poslati poruku nade i ohrabrenja koja izvire iz Božje ljubavi i dobrote objavljene u Isusu Kristu. On je sigurno sidro naše stabilnosti, našega opstanka, On je nada naša.

Draga mladosti! Tko da ne osjeti radost! Tko da je, u snazi Kristove nazočnosti, danas s vama ne podijeli! Dobro nam došli u Đakovačko-osječku nadbiskupiju - u Slavoniju, Baranju i Gornji Srijem! Uime cijele naše nadbiskupije, uime svih vjernika, svake naše obitelji, i naših starih i bolesnih, uime svećenika, redovnika i redovnica, uime nadbiskupa u miru Marina, uime svih Vukovaraca, te sasvim osobito uime svih mladih naše nadbiskupije: Dobro došli u grad Vukovar, radosno je mladima izrazio dobrodošlicu domaćin nadbiskup Hranić

Glavni grad Hrvatske bit će domaćin sljedećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži.

"Idemo Hrvatska katolička mladeži! primi i navijesti život, molitvom, ljubavlju, svjedočenjem, predanjem, i primi poslanje koje ti On daje, danas, i zauvijek", poručio je pater Ike

Subota je namjenjenja za program po župama, u u nedjelju je središnje euharistijsko slavlje koje će predvoditi mons. Đuro Hranić.

Jubilarni deseti Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 29. i 30. travnja u Vukovaru.

„Susret bi trebao poručiti mladima da ne dižu ruke u beznađu i odlaze iz domovine", kazao je, između ostaloga, nadbiskup Hranić.

Više od dvije tisuće mladih s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije sudjeluje u Vukovaru na molitvi Križnoga puta, javlja Hrvatski radio Vukovar.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), pod geslom „Krist, nada naša“ (usp. 1 Tim 1, 1), održat će se 29. i 30. travnja 2017. u Vukovaru, u organizaciji Ureda HBK za mlade i Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.