Sadržaj s oznakom: Sotonizam

Uoči Svih Svetih u splitskoj župi Presvetog Srca Isusova održan je duhovni susret "Holywin – svetost pobjeđuje", katolički odgovor na obilježavanje Halloweena, odnosno Noći vještica. Crkva je bila prepuna mladih vjernika koji su s posebnom pažnjom pratili svjedočanstvo bivšeg člana sotonističkog bratstva, Marija Blaževića iz Zagreba. On je otvoreno podijelio svoju životnu priču i opisao kako se preobratio.

“Zlo ne voli kada netko moli krunicu!”, rekao je čovjek koji je četiri duge i mračne godine proveo u sotonističkoj sekti.

Čovjek koji je proveo više od tri desetljeća upleten u okultizam dijeli svoju nevjerojatnu priču o ostavljanju sotonizma iza sebe, pronalaženju slobode u Kristu – i sada širenju Evanđelja drugima.

Skupina sotonista klicala je dok su dvojica vođa otvarala konferenciju SatanCon 2023 u petak formalnom ceremonijom odricanja od "simbola ugnjetavanja" trganjem Biblije i zastave "Tanka plava linija" koja predstavlja policiju, javlja Fox News.

Sotonski hram (The Satanic Temple), inače neteistička vjerska organizacija koja je prvenstveno sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, sljedeći mjesec organizira događaj u srednjoj školi u Pennsylvaniji nakon što se lokalni školski odbor u petak izjasnio da mora odobriti zahtjev grupe, piše narod.hr

Prva sotonistička crkva koja je pokrenuta u veljači ove godine, sada je službeno registrirana u Južnoafričkoj Republici, piše Mail&Telegraph.

Žena je oteta i žrtvovana

Priče o sotonističkim i drugim mračnim sektama svako malo se pojavljuju u medijima.

Apsurdno je i pretjerano glazbu Beatlesa, Hendrixa ili Pink Floyda nazvati sotonističkom i etiketirati rock and roll kao nešto nevaljalo, poručuje šibenski franjevac fra Ivan Bradarić, gvardijan samostana sv. Frane u Šibeniku i jedan od društveno aktivnijih šibenskih svećenika.

Sotonizam se uobičajeno povezuje uz skrnavljenja svetih mjesta, orgijanja, samoubojstva i prinošenje ljudskih žrtava.

Na blagdan Velike Gospe, 15. 8., stotine katolika iz cijele zemlje došli su na borbu na već ranije najavljenu crnu misu sotonističke sljedbe, Crkve Ahrimana, koja je u oklahomskoj gradskoj dvorani (City Civic Center Music Hall), nakanila počiniti svetogrdno oskvrnuće.