Sadržaj s oznakom: Sveta Filomena

Jednog dana kada smo sjedili na po ko zna kojoj kavi i po ko zna koji put pričali o vjeri i nekim duhovnim iskustvima, moja draga sestra i prijateljica Patricia (koju ste neki imali čast i uživo poslušati i upoznati nedavno) ispričala mi je u moru priči dvije koje su mi posebno upale u uho i za koje sam joj rekao da ćemo ih obavezno snimit, jer ih mora čut što više ljudi - ovo je prva, uskoro druga.
Ukratko, jedna od žrtvi modernizma i "đavlovog dima koji je ušao u Crkvu" po riječima sv. pape Pavla VI je sv. Filomena za koju se sada u novije doba tvrdi da uopće ne postoji - nažalost tu demonsku zabludu dijele i mnogi domaći vjerski portali.

Sv. Padre Pio rekao je za nju da je ona Svetica Svjetla trećeg tisućljeća, a papa Ivan Pavao II. je na pitanje o njoj rekao: Zbrka je djelo Sotone, a Filomena je u raju. Nastavite moliti i štovati sv. Filomenu i ne unosite zbrku među pukom. Svetom Ivanu Vianneyu ova mala svetica zapalila je u srcu žarku ljubav. Na čast djevice mučenice podigao je kapelicu i tu stavio njenu relikviju. Ova je kapela uskoro postala mjesto brojnih iscjeljenja, obraćenja i čuda. Kao što je rekao Padre Pio, sv. Filomena se opet vraća. Tako se ponovno vratila i u naša mjesta i Srca!

Objavljeno u Devetnice | 1.8.2023.

Devetnica svetoj Filomeni

-U vrijeme moljenja Devetnice, skrušeno se ispovijedi i barem jednom pričesti, te učini neko djelo milosrđa prema bližnjemu, na čast Svete Filomene.