Sadržaj s oznakom: Sveti Benedikt

Kad mu je majka dala molitvenik sv. Benedikta sve se preokrenulo. Ispovijed, misa, post o kruhu i vodi i krunica postali su njegovo glavno oruđe u borbi protiv Sotona.

Prije svega treba reći kako ta medaljica, kao ni svaka druga nema nikavu “čarobnu moć” niti joj se pripisuju ikakve egzorcističke moći.

Sveti Benedikte, ti si se potpuno predao Bogu i živio si samo za njega.

Sveti Benedikte, koji si životvornom riječju svoga Pravila i neumornom revnošću svojih učenika preobrazio Europu u blagoslovljenu zemlju kršćenske vjere i jedinstva; koji si odgojio ljude i narode za djela ljubavi i blagodat mira; koji si otkrio ljepotu i dostojanstvo ljudskog napretka nadahnutog evanđeljem, vrati se Europi i svijetu svijetlom svojih ideala.

Nije poznato kada je, niti čijom zaslugom nastala medaljica sv. Benedikta.

Snaga egzorcizma i iscjeljenja služi za prizivanje Božjeg blagoslova i zaštite moćnim zagovorom ovog velikog sveca.

Devetnicu svetom Benediktu- zaštitniku Europe, možemo moliti kad god smo u potrebi i želimo tražiti njegovu zaštitu i zagovor.

Recite Sotoni da “Odlazi!” s opomenama na poleđini medaljice sv. Benedikta.

Objavljeno u Svetac dana | 11.7.2018.

Sveti Benedikt

Život i djelo sv. Benedikta, osnivača najstarijega samostanskog reda u Europi, izuzetan je primjer Božje voditeljske ruke koja i u već "gotovom, stvorenom svijetu" pronalazi način da dalje stvarateljski i s ljubavlju usmjerava ljudski rod na pravi put.