Sadržaj s oznakom: Trsat

Hrvati za sebe kažu da su marijanski narod.

Hrvatski nogometni reprezentativci, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Bruno Petković, Nediljko Labrović i drugi, te stručni stožer predvođen izbornikom Zlatkom Dalićem hodočastili su u Trsatsko svetište te sudjelovali na misi u 9 sati, javlja Novi list.

Uskoro više nećemo pomicati satove za ljetno i zimsko računanje vremena - zatražio je to Europski parlament od Europske komisije, koja će, prema neslužbenim informacijama, vjerojatno i podržati taj prijedlog. Pritisak javnosti toliko je velik da je krajnje vrijeme da se pomicanje sata ukine.

Na inicijativu Zajednice Albanaca Primorsko-goranske županije u ponedjeljak 13. studenoga u franjevačkom samostanu na Trsatu održan je radni sastanak na temu postavljanja kipa Majke Terezije u trsatskom svetištu.

Najznačajnije i najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj nalazi se u Rijeci, svoju povijest temelji na predaji o prijenosu nazaretske kućice iz Svete zemlje 10. svibnja 1291. na Trsat, na trsatsku Ravnicu, a odatle 10. prosinca 1294. u Loreto, u Italiju.

Produžetak Godine Milosrđa za Svetište Gospe Trsatske je od svetkovine Krista Kralja 20. studenog, do iduće svetkovine Krista Kralja, 26. studenog.

Uoči početka Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se održava na Trsatu u Rijeci, susret počinje u nedjelju, 19. travnja.