Sadržaj s oznakom: Veliki Petak

Postani svjestan da je Isus pred tobom. Moli Ga da te uvede u tajnu odricanja.

Vjernici vrlo često mješaju ili poistovjećuju pojmove post i nemrs pa u ovom članku donosimo objašnjenja tih pojmova po nauku Katekizma Katoličke Crkve...

U skladu s uputama Zbora za bogoštovlje, vjernici se na Veliku subotu zadržavaju kod Kristova groba te u molitvi i postu razmišljaju o Isusovoj muci, smrti i silasku u podzemlje, očekujući njegovo uskrsnuće.

Tri sata poslijepodne čas je Isusove smrti i preko sestre Faustine Isus je rekao da želi da svaki dan u 15 sati poslijepodne zastanemo, makar i nakratko, te da častimo njegovo milosrđe i razmatramo o njegovoj muci i ako možemo izmolimo ovu kratku molitvu:

Hvaljen Isus i Marija! Braćo i sestre! Evo nas u Velikom Petku.

Objavljeno u Meditacije | 15.4.2022.

Smisao patnje s Kristom

Danas, na dan Muke Gospodnje: „Uzmi sveto raspelo u svoje ruke, izljubi Njegove rane s velikom ljubavlju i zamoli Ga da ti održi propovijed. Poslušaj što ti govori trnje, što čavli, što Njegova sveta Krv. O kakva propovijed!" (sv. Pavao od Križa)

Ide Gospa s Božjega groba uzdišući i plačući, na koljena pokličući:

Medicinski dokazi

Objavljeno u Molitve | 15.4.2022.

Molitve na Veliki petak

Molitve koje se mole na Veliki petak

Danas je Veliki petak. Dan kad je poginuo na križu Isus iz Nazareta, Bog i čovjek.

Veliki petak je dan kada se sjećamo Isusove muke i smrti na križu za nas. 

Dragi čitatelji, htio bih s vama podijeliti svoje svjedočanstvo o Isusovoj muci. Opisat ću događaj koji sam doživio na Veliki četvrtak i Veliki petak 2015. godine.

Petnaest tajnih mučenja nanesenih našemu Gospodinu u noći između velikog četvrtka i petka.

Gospodine, želim osluškivati tvoje posljednje riječi na križu. Zabilježeno ih je sedam. Progovori mi ti, Gospodine, danas u svojim vapajima s križa i daj da osjetim snagu tvoje molitve kojom si za mene na križu molio.

Proslavili smo Veliki petak, kršćanski spomendan Isusove muke i smrti.

Stranica 1 od 2