Sadržaj s oznakom: Vijest iz crkve

Na Dan utemeljenja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja, 13. rujna 2023., tri sestre juniorke, s. Damjana Soko, s. Veronika Cvitković i s. Ružica Džolan, obnovile su privremene redovničke zavjete. Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan i župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru izvijestila je Facebook stranica Školskih sestara franjevki Mostar.

Član Hercegovačke franjevačke provincije fra Marinko Leko preminuo je u četvrtak 24. ožujka u Župi Sv. Ivana Krstitelja Rakitno, u 79. godini života, 62. godini redovništva i 56. godini svećeništva.

Više od godinu i pol dana nakon oslobođenja Mosula, nadbiskup Boutros Moshi predvodio je euharistijsko slavlje u ratom oštećenoj i opustošenoj siro – katoličkoj crkvi sv. Tome

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2019., u suradnji s Ekumenskim koordinacijskim odborom Crkava u Hrvatskoj (EKOCUH).

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan predvodio je u subotu, 5. siječnja 2019. u splitskoj crkvi sv. Ante u Poljudu, svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere na naslov Vojne biskupije zaredio đakona don Hrvoja Relju i don Marka Trogrlića.

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, organiziralo je u utorak, 13. ožujka, u franjevačkom samostanu sv. Ante u Sarajevu na Bistriku, drugi susret mladih, koji imaju smještaj u redovničkim zajednicama.

Papa Franjo je stupio na američko tlo prvi puta u svom životu. Zadnji Papa koji je posjetio SAD bio je Benedikt XVI. 2008. godine.

Kao i prijašnjih godina na početku novicijatske godine svi novaci Južnoslavenske franjevačke konferencije okupljaju se na višednevnom susretu kojeg organizira jedna od spomenutih provincija.