Sadržaj s oznakom: Zdravo Marijo

Presveta Djevica objavila je želju svoga materinjskog srca jednoj majci od šestoro djece u Mađarskoj, ali to ne vrijedi samo za Mađarsku, nego Ona želi da se ta njena želja, posredstvom Sv. Oca Pape, izvrši na cijelom svijetu.

Objavljeno u Molitve | 7.10.2023.

Zdravo Marijo

Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.

Svaki put kad izmolimo jednu Zdravo Mariju,kao da smo u vrtlu ubrali najljepšu ružu i poklonili je Gospi.

Objavljeno u Molitve | 15.8.2023.

Molitva tri Zdravo Marije

Molitva tri Zdravo Marije

Zdravo Marijo na aramejskom jeziku sa titlovanim tekstom onako kako se izgovara kao i sa tekstom na hrvatskom jeziku.

Objavljeno u Molitve | 2.6.2023.

Molitva Anđeo Gospodnji

Molitva Anđeo Gospodnji

Nakon što je prihvatila Božju riječ po anđelu Gabrijelu, Marija ide u pohod svoj rodici Elizabeti, koja je tada bila u šestome mjesecu trudnoće. Nosila je sina, Ivana Krstitelja, Isusova preteču. Taj susret dviju majki ima veliku važnost za kršćanski život.

Otac kapucin Giovani Battista, vatreni širitelj ove pobožnosti zabilježio je:

Zdravo Marijo, žalosti puna, Raspeti je s tobom; najžalosnija ti među ženama i žalostan je plod utrobe tvoje, Isus.

Objavljeno u Molitve | 11.3.2023.

Naučite moliti na latinskom

Donosimo ovdje tekst triju temeljnih molitava i to onako kako se piše, kako se izgovara i što to znači na hrvatskom jeziku.

Objavljeno u Molitve | 27.1.2023.

Pobožnost tisuću Zdravomarija

U nekim krajevima Europe, prema jednoj staroj tradiciji, kada se htjela dobiti neka milost od Majke Božje, običavalo se moliti tisuću Zdravomarija uoči nekog Marijinog blagdana ili na sami dan.

Znate li da jedan od znakova koji prati ukazanja su "RUŽE", a tako i njihov miris koji na osebujan način pretkazuje dodir Raja sa našom zemaljskom stvarnošću.

O prečista Djevice Marijo, moćna Djevice, preklinjem te po Tvojoj beskrajnoj vlasti koju si primila od Vječnog Oca, isprosi mi čistoću srca, snagu da svladam sve neprijatelje moje duše i posebnu milost koju Te preklinjem, u ovoj potrebi... reci nakanu...

Odem par puta na godinu na Mariju Bistricu.

Objavljeno u Meditacije | 3.11.2021.

Zlatko Sudac: Zdravo Marijo

Zdravo Marijo milosti puna, Gospodin s tobom. Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše, amen.

U toj knjizi papa Franjo govori o Marijinu otajstvu tumačeći redak po redak molitvu 'Zdravo, Marijo', u živu i plodnu razgovoru s teologom i zatvorskim kapelanom don Marcom Pozzom

Stranica 1 od 2