Sadržaj s oznakom: Žene

Ukoliko svećenik tijekom mise odabere prvi obrazac Euharistijske molitve (poznat kao Rimski kanon) ima opciju izgovoriti kratki popis svetaca prije samih posvetnih riječi, među kojima je i sedam žena…

Objavljeno u Kolumne | 28.4.2023.

Za žene - što obući?

Zar nije ljubav više od divljenja i očaranosti izvanjskim?

Objavljeno u Poučne priče | 8.2.2023.

Priča o četiri žene

Davno je živio kralj, imao je 4 žene. (to nije bajka) Četvrtu ženu je najviše volio i obasipao dragocjenostima, častio najboljim poslasticama.

Franjevački svjetovni red (OFS) Franjevačkog samostana i Župe sv. Antuna Padovanskog Humac, organizirao je duhovnu obnovu za žene pod nazivom GENERALKA DUŠE koja se u prostorima novog Doma sv. Ante na Humcu održavala od 25. – 27. studenog 2022. u popodnevnim satima.

Objavljeno u Poučne priče | 4.11.2022.

Problemi s čavrljanjem

Zašto žene toliko govore? Čemu služe razlike između muškaraca i žena? Kako se možemo cijeniti u razlikama?

Došli smo na ideju da ženama pružimo priliku da više vremena provode s djecom i obitelji, jer sve stignemo i za sedam sati poslovanja.

Brojne su uloge i postignuća hrvatskih žena u poslovnom svijetu, a njihovim povezivanjem otvaraju se nove mogućnosti za boljitak hrvatskog društva.

Nekada prije su se muškarci koji ne piju, ne puše, ne psuju, a idu dnevno na misu, smatrali slabićima.

Tisuće Palestinki i Izraelki marširale su zajedno kroz pustinju tijekom jučerašnjeg dana u velikom maršu za mir koji je počeo prije više mjeseci. Kroz pustinju su marširale prema rijeci Jordan i tamo su podigle "šator mira".

Neka se proširi prostor nazočnosti ženâ i neka ojača njihovo djelovanje u traženju prigoda za susret, za upoznavanje i dijalog, kao i zajedničko zauzimanje u izgradnji budućnosti blagostanja i mira – želja je pape Franje izražena u brzojavu, koji je potpisao državni tajnik kardinal Petro Parolin, upućenom sudionicima druge Konferencije ženâ Bliskoga istoka i Mediterana, o temi „Žene, djelatnice mira za kulturu susreta i dijaloga“.

„Moramo ohrabriti žene i potaknuti daljnji razvoj ruralnih područja i snažniju implementaciju postojećeg zakonodavstva.

Objavljeno u Najave | 5.1.2016.

Duhovne vježbe za žene

Dom duhovne pomoći organizira od 8. do 10. siječnja 2016.g. DUHOVNE VJEŽBE ZA ŽENE (udane i neudane, majke i udovice).

Jesi li spreman darovati sve Bogu? Mnogi se boje toga pitanja jer misle da će im Bog, ako pristanu, sve oduzeti.