PRIKLJUČI SE NA MREŽU DUHA SVETOGA Rudolf Baier

PRIKLJUČI SE NA MREŽU DUHA SVETOGA

Na kojoj si ti mreži? Postalo je najčešće pitanje među ljudima! Na televiziji svaka treća reklama, ona najskuplja, najbogatija i najbučnija obično je reklama za neku telekomunikacijsku mrežu! 

Savršen život, savršena slika, savršen izgled, savršene boje, savršen zvuk, savršen dizajn, savršena povezanost… savršena LAŽ! Pa smo onda svi na filterima, umjetnim korekcijama, plastičnim operacijama… kako bi stvarnost prilagodili savršenoj lažnoj slici s naslona našeg mobitela.

Svi smo se umrežili. Elektromagnetski valovi mreže su svuda oko nas. Sve snažniji. Trebalo bi da smo super povezani, a nikad nismo bili razjedinjeniji i usamljeniji. Trebali bi da smo puni informacija, a nikad nismo imali gluplju, nepokretniju i bolesniju djecu. Neki novi poremećaji neurotrasmitera koji uzrokuju neke nove poremećaje ponašanja. Pa i čovjek funkcionira na bazi elekromagnetskih impulsa koje u stanice širom tijela odašilje mozak. Dolazi li to do elekromagnetskih ometanja??? Nitko se ne pita? I dokle će to ići kad nas umreži najmoćnija 5G mreža. Navodno od nje već ugibaju ribe i ptice i stoka… Što je s našim pčelama koje također umiru? A zna se da kad izumru pčele, odosmo i mi u nepovrat. Kako će to utjecati na čovjeka koji već posrće pod napadima nekih čudnih tumora, rakova, neodermatitisa, alergija, bakterija…

Uglavnom, glavno da je mreža tu. I internet i wi-fi, jer bez njih nema života. Takvi smo postali.

A svetkovina Duhova nam poručuje nešto sasvim drugo. Da Život nije u ljudskim mrežama. One su lažne i one uništavaju. Ne grade, nego ruše već postojeće odnose, već stvoreni okoliš, već stvorena bića.

Duh Sveti nam poručuje kako postoji jedna druga mreža, ona nebeska koja je jača od svih naših ljudskih mreža. Ova nebeska napravljena je od valova Ljubavi koji miluju, izgrađuju, liječe. Ovi valovi oživljavaju. Čak i mrtve. Za ovu mrežu ne trebaju rukotvoreni odašiljači čija zračenja uzrokuju mutacije i pomor. Njezini odašiljači se nalaze u srcima ljudi koja su otvorena Duhu Svetom i njegovim signalima. Pokretačka snaga nebeske mreže je molitva. Punjač za beterije srca su sakramenti i pokora. Nebeska mreža ne treba frekvencije jer se prenosi svim osjetilima i čulima: i pogledom i dodirom i riječima i šutnjom i mislima koja su ispunjena BLAGOSLOVOM. Blagoslov je ono ozračje dobrote i ljubavi, ono željeti dobro, htjeti blago s prihvaćanjem, praštanjem, osmjehom. Dobrohotnost i žrtva.

Isus nam je na Uskrs omogučio ovu, nebesku mrežu. Ako želimo – možemo biti dio nje. Ova mreža trebala bi biti snaga njegove Crkve. Da sve umrežuje u snagu životvornog Duha kojem i smrt postaje sestrica.

Isus nas svojom milosrdnom ljubavlju poziva da se isključimo iz te smrtonosne mreže i da se još snažnije priključimo na njegovu nebesku mrežu izgrađenu na križu. Lozinka je tako jednostavna, ali smo je mi zbog sveg našeg kompliciranja i teologiziranja zaboravili. Čini mi se da je zato Gospa došla u ovo naše malo Međugorje kako bi nas na nju podsjetila. Toliko puta u svojim porukama Ona podsjeća: otvorite se Duhu Svetom, zazovite ga. Eto to je ta lozinka: jednostavno, svaki dan iznova, uvijek iznova kad se probudiš ili isključiš iz dometa nebeske mreže, samo reci: „Evo me Gospodine! Tu sam. Slušam te! Predajem ti svoj život! Predajem ti ovaj dan! Ovaj trenutak. Sad ti vodi. Ti budi moja navigacija.“ Samo tako sigurno ćemo doći do našeg cilja: do uskrsnuća u Njemu.

Paula Tomić/medjugorje-info.com

Označeno u