USKRS U MEĐUGORJU: Mjesto Duha

U Svetom Pismu vidjeli smo više puta kako Bog proročki progovara kroz usta onih koji pojma nemaju o čemu govore.

Tako npr. kad onaj farizej kaže: „Bolje da jedan umre za narod, nego da svi izginemo!“ – prorokova Isusovu otkupiteljsku smrt! Ili Bileamova magarica koja je na kraju, kad to Bileam nije mogao, blagoslovila Izraelski narod! Tako je i ovih dana većina medija prenijela vješto ukamufliranu vijest o „navodnim“ Gospinim ukazanjima pod naslovom: Međugorje grad duhova.

Međutim autor teksta (HINA) nije bio svjestan koliko je bio u pravu i koliko je proročki izrekao istinu o tome kako je Međugorje uistinu mjesto Duha! U Međugorju se uvijek nešto pokreće! I onda kad izgleda da je sve sablasno – to je samo varka, jer iza praznih ulica stoje obitelji ujedinjene u obiteljskoj molitvi, stoje vrtovi koji su ponovno obrađeni i zasijavaju se, stoje prevedeni rukopisi koji se nisu stizali napisati ili prevesti u danima gužve, stoji vječno klanjanje i svete mise s puno ljubavi u Zajednicama koje su (gledaj Providnosti) netom prije pandemije, primile Apostolski dekret za čašćenje i slavljenje Euharistije! Rijetko koje mjesto se može pohvaliti sa toliko mnogo kapelica sa Živim Isusom i posvećenih Zajednica na tako malo kilometara kvadratnih. Zar to nije ogromna duhovna aktivnost??? Možda se očima ne vidi, ali duhom se sigurno osjeća. Jeste, Međugorje je uistinu grad duhova – čovječjih duhova koje osluškuju glas Duha u ovom Uskrsnom vremenu u kojem je i Gospa, zajedno s apostolima u tišini i molitvi osluškivala i iščekivala Silu Odozgor!

KRUNICA U ZNAK ZAHVALNOSTI GOSPI

I baš kao simbol tog Duha koji se sa zemlje odašilje prema Nebu, u nedjeljno uskrsno jutro, Kristijan Lopac, Gospin hodočasnik koji je inače rođen i odrastao u Berlinu, a već neko vrijeme živi u Međugorju, uz pomoć nekolicine članova Gospine grupe mladih iz Međugorja, kod Gospima kipa na Podbrdu, u znak zahvalnosti BDM postavio je i pustio u zrak veliku krunicu od balona i natpis: „ON JE USKRNUO!“ NAJVEĆA LJUBAVNA PRIČA! Međugorje 2020. Fotografijom i kratkim videouratkom kamerama je to popratila Maria Vision, televizijski kanal prisutan u više od 20 zemalja u Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi i Africi gdje pokriva više od 21 milijun domova.

POD ODBRANU SE GOSPINU UTJEČEMO

Da je Gospa u Međugorju na djelu govori i još jedna činjenica: kada je 22. ožujka otkrivena prisutnost zaraženih osoba u međugorskim samostanima, počelo se govoriti o Međugorju kao žarištu zaraze neslućenih razmjera, baziranih na informaciji o časnoj sestri koja je ostvarila veliki broj kontakata sa svim časnim sestrama iz Provincije, cijeli župni ured, cijelo Majčino selo i djelatnici u svojim mjestima… svi njihovi kontakti…. Izgledalo je požar bez kraja!!!

Danas, 22 dana kasnije, vidimo kako je sva ova gungula bila lažna, kako dotična časna, Bogu hvala, očigledno nije bila traženi nulti pacijent, a Gospa je opet učinila čudo i u Međugorju zatvorila pandemiju na vrlo malo oboljelih – zahvaljujući tome što se korona virus pojavio na mjestima koja su se mogla lako izolirati.

VRIJEME IŠČEKIVANJA BRANITELJA

Što god ljudi pisali i mislili, Bog uvijek preko krivih crta piše pravo – a to znaju svi oni koji su u Međugorju iskusili kako im je Isus preko Gospe promjenio život! Oni koji su u Međugorju doživjeli svoj Uskrs! Oni Međugorje nose u svom duhu i danas kad ne mogu fizički biti prisutni ovdje! Međugorje – mjesto Duha – ostaje u tišini i molitvi išćekivanja Branitelja!

Samo nas Duh Sveti može uvesti u svu Istinu, a da bi nešto NOVO nastalo, mora se prije srušiti ono STARO! Svako rušenje je bolno, i ova naizgled tiha nemoć i praznina sigurno bole sve one koji žive u Međugorju i žive Međugorje, ali samo iz boli križa, može se dogoditi Uskrsnuće i novi Duhovi!

Paula Tomić

Označeno u