Nije sve onakvim kakvim se čini

Svećenik iz malog grada, dobio je premještaj u Crkvu velikoga grada. Uzbuđen i motiviran otišao je održati večernju svetu misu na koju je kasnio 15 min.

Ušlo je troje djece. Nakon 20 min ušla su još dva mladića. Tako je Svećenik odlučio započeti Misu s petoricom braće. Tijekom Mise ušao je par i sjeo u zadnju klupu.

Kad je Svećenik propovijedao, ušao je jedan gospodin, poluprljav s užetom u ruci.

Svećenik je održao vrlo živu Misu i predano je propovijedao. Bio je razočaran i nije shvaćao, zašto je tako slab odaziv vjernika.

Pri povratku kući, opljačkala su ga i pretukla dva lopova koji su mu uzeli torbu u kojoj je nosio Bibliju i druge dragocjenosti.

Dolaskom u svoj župni stan, previjajući rane zavojima, ovaj dan je opisao kao:

1) Najtužniji dan u mom životu.

2) Najneuspješniji dan moje službe.

3) Najneplodniji dan u mojoj karijeri.

Nakon pet godina Svećenik je odlučio u jednoj propovijedi podijeliti ovu priču sa svojim vjernicima. Kad je završio priču, jedan istaknuti par u toj župi zaustavio ga je i rekao:

“Oče, par u priči koji je sjedio u zadnjoj klupi smo bili mi. Bili smo pred rastavom, zbog nesuglasica u našem domu. Te smo večeri donijeli konačnu odluku za razvod, ali prvo smo odlučili doći u Crkvu i tamo ostaviti prstenje, a onda krenuti svak svojim putem. U međuvremenu smo odlučili ne rastati se, nakon što smo čuli vašu propovijed, te iste večeri. Stoga smo danas ovdje s obnovljenim domom i obitelji.

Dok je par govorio, jedan od najuspješnijih poduzetnika, koji je pomagao u obnovi ove Crkve, zamolio je za riječ: “Oče, ja sam gospodin koji je ušao poluprljav sa konopcem u ruci. Bio sam na rubu bankrota, izgubljen u drogama, žena i djeca su otišla od kuće zbog moje agresije. Pokušao sam se ubiti te večeri, ali konop je pukao, tako sam odlučio kupiti još jedan konop i vidio sam otvorenu Crkvu. Odlučio sam ući bos, prljav s konopcem u ruci. Te večeri tvoja propovijed mi je dotaknula srce i otišao sam odavde s hrabrošću nastaviti živjeti. Danas sam bez droge, moja obitelj je došla kući i postao sam najveći poduzetnik u gradu.”

Na vratima sakristije, đakon je povikao: “Oče, bio sam jedan od lopova što su vas pokrali i pretukli. Drugi je umro iste noći, kad smo obavili drugu pljačku. U vašoj torbi je bila Biblija; počeo sam je čitati svako jutro. Nakon toliko čitanja odlučio sam se pridružiti ovoj Crkvi.“

Svećenik se šokirao i počeo plakati, zajedno sa vjernicima. ispostavilo se da je ta noć bila vrlo plodonosna.

—POUKA PRIČE—

Izvršavajte svoj poziv i rad predano, bez obzira na broj sudionika.

Svaki dan dajte sve od sebe; jer svaki dan si instrument dobra u nečijem životu.

U najgorim danima svog života još uvijek možeš biti blagoslov u nečijem životu.

Dan koji smatraš najneplodnijim danom svog života na zemlji, zapravo je najproduktivniji u duhovnom svijetu.

Bog koristi loše okolnosti života, da bi donio velike pobjede.

Nikad ne reci: ”Danas Bog nije učinio ništa”, samo zato što tvoje oči ne vide njegova djela.