Tri starca: Bogatstvo, Uspjeh i Ljubav

Jednom je jedna žena zalijevala svoj vrt, kada je ugledala 3 starca pred svojim vrtom. Nije ih poznavala, no svejedno im je rekla:

"Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite unutra i pojedite što god. "Starci su je upitali: " Je li Vaš muž doma? " " Ne ", odgovorila je, nije." " Onda moramo otići, " rekli su. Navečer kada joj se muž vratio doma, žena mu ispriča što se bilo dogodilo. " Sada im možeš reći da sam se vratio i pozovi ih natrag, unutra ", Rekao je muž, i žena je otišla pozvati starce na večeru. " Nažalost, ne možemo svi prihvatiti Vaš ljubazni poziv." Rekli su joj starci. " Zašto ne ?" Upitala je iznenađena žena. Jedan od staraca pokaza na jednog i reče: " Njegovo ime je Bogastvo." Potom pokaza na drugoga i reče: " Ovomu je ime Uspjeh." " Meni je ime Ljubav." " Sada pođi k mužu i skupa odlučite kojega biste od nas 3 pozvali unutra." Žena se je vratila u kuću i sve ispripovijedala mužu.

Muž presretan reče: " Super! Pozovi Bogatstvo da sa svim i svačim napuni našu kuću!"

Ona pak nije bila zadovoljna s njegovim prijedlogom: " Zašto radije ne bih pozvala Uspjeh ?" Razgovor između njih je slušala njihova kćer i sva oduševljena rekla: " Zar ne bi bio bolje pozvati Ljubav ? Naš dom bi potom bio napunjen Ljubavlju !"

Poslušavši savjet njihove kćeri, muž je rekao ženi: Pođi van i zamoli Ljubav neka bude naš gost. " Žena je pošla van i upitala: " Tko je od vas Ljubav ? Molim neka dođe i bude naš dragi gost." Ljubav je sjedila u svojim invalidskim kolicima i skupa sa njima se odvezla u kuću. Druga 2 starca su krenula za njom.

Zaprepaštena žena je upitala zašto idu i Bogatstvo i Uspjeh, kada je ona pozvala samo Ljubav?

Starci su u jedan glas odgovorili: " Da si pozvala Bogatstvo ili Uspjeh, druga 2 bi bili otišli. No, ti si pozvala Ljubav i kamo god Ona ide, nas 2 je slijedimo !" Tamo gdje ima Ljubavi, tamo uvijek dolaze Bogatstvo i Uspjeh.

Označeno u