DJEČAK ROĐEN S 500 GRAMA PUŠTEN IZ BOLNICE Bio je tako loše da su im liječnici savjetovali da ga isključe s aparata, ali roditelji nisu htjeli odustati: 'Tako smo ponosni na njega'

Bio je tako loše da su im liječnici savjetovali da ga isključe s aparata, ali roditelji nisu htjeli odustati: 'Tako smo ponosni na njega'

Mikey boluje od kroničnog opstruktivnog plućnog poremećaja i slabosti stijenki dišnih puteva, te je u godinu i pol prošao brojne operacije, piše 100posto.hr.

Jednoipolgodišnji Mikey Barone iz Buffala prvi put će od svog rođenja, 5. srpnja 2017. godine, izaći iz bolnice. Dječak je, naime, rođen carskim rezom sa šest mjeseci jer je njegova majka imala opasno visoki krvni tlak.

Njegovi roditelji Kristine (40) i Michael (37) bili su shrvani. Dječak je bio težak samo 500 grama, a disao je uz pomoć aparata.

Majka-i-Dijete.jpg

Liječnici su čak savjetovali roditeljima da puste Mikeya da umre u miru, što oni nisu dopustili. Usprkos svim prognozama, dječak napreduje i nakon više od godinu i pol provedenih u bolnici spreman je otići kući.

"Voljela bih vidjeti doktore koji su bili spremni odustati od našeg dječaka jer sada brzo napreduje. Tako smo ponosni na sve male korake koje je napravio", rekla je majka, koja je svaki dan u bolnici sa sinom.

Nakon više dugotrajnih i opasnih operacija, postao je dovoljno jak da izađe iz bolnice unatoč riziku od infekcije. On boluje od kroničnog opstruktivnog plućnog poremećaja i slabosti stijenki dišnih puteva.

Kad se Mikey rodio bio je strašno malen, izgledao je jako mršavo s malenim tijelom i velikom glavom. Mnogo smo razgovarali s doktorima koji su nas pokušavali uvjeriti da će Mikey zbog loših pluća imati lošu kvalitetu života i da neće dugo živjeti.
"Za vrijeme koje sam provela s njim u bolnici sam naučila sve što mi je potrebno kako bi se mogla brinuti za njega. Jako se veselim trenutku kad ću ga moći izvesti u šetnju. Mislim da se tome najviše radujem, jer on zna da tamo vani postoji svijet, ali ga nije mogao vidjeti ni osjetiti", zaključila je.