Mladić se svake večeri penje na prozor bolnice da vidi svoju teško bolesnu majku

Ova fotografija dotakla je srca milijuna ljudi...

Cijele dane sjedio bi na prozoru i gledao svoju majku da ne bude sama, a sišao bi tek kada je bio siguran da je čvrsto zaspala.

Jihad Al-Suwaiti iz palestinskog grada Hebrona, grada 30 km južno od Jeruzalema, gdje se trenutno bore protiv drugog vala izbijanja koronavirusa, odlučio je pronaći način kako bi mogao vidjeti svoju mamu Rasmu Salamu dok je bila u bolnici. Tako se 30-godišnjak popeo na zid do njezine bolničke sobe i gledao je svake večeri i dana kroz prozor, sve dok nije preminula prošli tjedan. Njegovoj majci dijagnosticirana je leukemija te je bila visoko rizična skupina tijekom pandemije koronavirusa, prenosi metro.co.uk.

Kada je Rasma oboljela od koronavirusa, imala je malene šanse da ga preživi, ali i kao drugim pacijentima u svim državama, posjete su joj bile zabranjene. No Jihad nije mogao podnijeti misao da će mu majka tijekom svoje borbe cijele dane biti sama.

Fotografiju Jihada nakon što se jedne noći penjao na cjevovod, prolaznici su slikali i objavili na društvene mreže gdje je postala viralna i prikupila više od 200 tisuća lajkova. Mohammed Safa, diplomat UN-a, također je podijelio sliku i napisao: ‘Sin Palestinke zaražene koronavirusom popeo se do njezine bolničke sobe da svake večeri sjedi i gleda majku dok ona ne umre.'

Bolničko osoblje također je na društvenim mrežama podijelilo: ‘Većinu dana provodio je na ovdje, gledajući stanje svoje majke kroz prozor. Sišao je tek kada je bio siguran da mu je majka zaspala.’

Prema lokalnim medijima, Jihad je bio najmlađi sin u njihovoj obitelji. Oca je izgubio prije 15 godina pa mu je smrt majke još teže pala. Prvo je bio ljut i tužan kada je saznao da njegova majka ima leukemiju, ali s vremenom je prihvatio njezinu sudbinu.

Aleteia|medjugorje-info.com

Označeno u