Neobično posvajanje

Priče o nesebičnoj ljudskoj ljubavi, na koju smo pozvani i koja bi trebala biti nešto sasvim uobičajeno, uvijek izazovu opće oduševljenje, ali nadamo se i barem potaknu na razmišljanje o činjenju sličnih djela. Takva je i ova priča o uistinu neobičnom posvajanju...

Christopher i Christina Sanders, afroamerikanci iz Ohaja imaju petoro biološke djece, što današnje društvo nerijetko tumači kao „previše“... No, unatoč tomu, oni su se odvažili postati i udomiteljskom obitelji. Prilikom posvajanja čvrsto su odlučili da taj njihov čin neće značiti razdvajanje djece na način da uzmu jednog mališana, a njegovu braću i sestre ostave nekomu drugom, piše Nedjelja.ba.

Tu svoju odluku imali su priliku testirati 2014. – odmah pri prvom udomljavanju jer je Providnost htjela da naiđu na šestoro braće i sestara, i to bijelaca. Ipak, odvažni Christopher i Christina nisu se uplašili, nego su ustrajali u svojoj nakani te četvorici braće i dvjema sestrama pružili svu toplinu roditeljstva. Tako su dio njihova obiteljskoga doma postali: Caleb, Coby, Christian, Caylee, Carson i Chloe.

Početkom svibnja 2017., ovo šestorka postala je i punopravnim Sandersima, kada su pred sucem Ralphom Winklerom potpisani dokumenti o posvajanju.

Iako u ovoj obitelji postoje očite tjelesne razlike među njezinim članovima, ponosni otac Christopher poručuje: „Svi smo mi isti u Božjim očima, tako da boja kože nije imala utjecaja ni na jedno od nas.“ Time je ova posebna 13-člana obiteljska zajednica pokazala što to znači kroz život koračati hrabro i ujedinjeno. To bi mogla biti zvijezda vodilja svim obiteljima, bez obzira na broj članova. Jer očito onima koji se odvaže na ovakav hod Bog šalje posebne milosti.

KT| Nedjelja.ba