Biskup Guido Gallese mladima poručio ''Dragi mladi, ne bojte se!''

Svetu misu 4-og dana Mladifesta svetu misu predslavio je biskup biskupije Alessandria della Paglia u Italiji mons. Guido Gallese. U koncelebraciji je bio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i još 332 svećenika.

U svojoj homiliji govorio je o odlomku iz Knjige brojeva u kojem Mojsije šalje izvidnicu u Obećanu zemlju da je istraže, da vide kakvi su uvjeti da bi oni u nju mogli ući… Kada se vrate pripovijedaju o onome što su njihove oči vidjele, ali su ispripovjedili i ono što je vidjelo njihovo srce pa su neki rekli: ‘Možemo otići i zauzeti tu zemlji’, a drugi su pak rekli: ‘Ne! To je jedna prekrasna zemlja puna plodova, ali i puna divova. Stoga ne možemo otići zauzeti tu zemlju jer smo u njihovim očima mali kao skakavci’.

DRAGI MLADI, NE BOJTE SE! TO JE REKAO SVETI IVAN PAVAO II. NA POČETKU SVOGA PONTIFIKATA. ‘NE BOJTE SE! OTVORITE VRATA KRISTU! KAD SE BOJIMO GUBIMO CILJ U SVOME ŽIVOTU I TAJ NAROD GUBI OBEĆANU ZEMLJU. AKO NEKADA U ŽIVOTU ŽELIMO OTIĆI NEGDJE NE TREBAMO SE BOJATI. NIKADA!

mons. Guido Gallese
biskup biskupije Alessandria della Paglia, Italija

”Naravno da u toj zemlji nije bilo divova, ali kad se mi bojimo onda taj strah čini probleme ogromnima, a ovi su se bojali. I stoga su pisali stvari upravo na taj način”, kazao je biskup Gallese, a onda na oduševljenje nazočnih poručio: ”Dragi mladi, ne bojte se!”

”To je rekao sveti Ivan Pavao II. Na početku svoga pontifikata. ‘Ne bojte se! Otvorite vrata Kristu! Kad se bojimo gubimo cilj u svome životu i taj narod gubi Obećanu zemlju. Ako nekada u životu želimo otići negdje ne trebamo se bojati. Nikada!”, kazao je mons. Gallese te pojasnio – zašto je toliko važno ne bojati se?

”Zato jer je strah suprotan vjeri, ili bolje rečeno vjera je suprotna strahu”, kazao je on te se osvrnuo i na ulomak iz Evanđelja u kojem Isus spava u lađi dok bijesni oluja, koju on zaustavlja kada su ga probudili preplašeni učenici.

”Isus od nas traži veliku vjeru. Kad se mi bojimo i posljedično pogriješimo i nemamo vjere, trebamo reći sagriješili smo. Trebamo se sjećati Božjih djela. Psalam kaže: ”Zaboraviše brzo djela njegova, ne uzdaše se u volju njegovu”. Moramo se prisjetiti da je Bog uz nas i traži da imamo povjerenja u Njega u našem životu čak i u situacijama kada izgleda da naša lađa tone. Nama se čini da Boga nema, da Bog spava, da se Bog za nas uopće ne zanima, ali On je uvijek spreman spasiti nas, samo mi trebamo imati vjeru”, kazao je biskup Guido Gallese, pozvavši na kraju da darujemo svoj život Isusu, ”siguran da će nam On darovati ozdravljenje i spasenje”.

mons-guido-gallese-1.jpg

Radiopostaja MIR Međugorje