Hercegovačko srce: Vjetar i kiša nisu spriječili Hercegovce da pomognu Ani Riti Puljić

Kiša i vjetar nisu spriječili dobrotvore iz raznih krajeva Hercegovine da se u petak navečer okupe u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

Oko 20 sati, pred otprilike 2.000 ljudi, započeo je posljednjih dana najavljivani veliki humanitarni koncert za trogodišnju Anu Ritu Puljić iz Stoca, djevojčicu koja boluje od teške bolesti mišića spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća, piše jabuka.tv. Ana Rita sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura. A treba ih primiti godišnje bar pet.

Djevojčica je proteklih dana privukla pažnju mnogih dobrih ljudi te su se mnogi na različite načine priključili ovoj humanitarnoj akciji. U petak navečer započet je humanitarni koncert koji su uvježbanom koreografijom otvorile Mažoretkinje Široki, nakon kojih su na binu stupili Mokarski tamburaši, koji su publiku rasplesali i pripremili za iznenađenje oboljeloj djevojčici.

Naime, Širokobriješke mame – mame širokoga srca pripremile su poklon iznenađenja za Anu Ritu Puljić – crvene cipelice, jer malena djevojčica želi jednoga dana zaplesati. Nakon primanja poklona Ana Rita zapjevala je pjesmu “Hvala ti, hvala, Kriste” sa svojim roditeljima i širokobriješkim ženskim bendom VIS Košute. Ovaj je prizor bio posebno dirljiv te je Marija Pinjuh, jedna od širokobrijeških mama, s nadom kazala da vjeruje da ćemo Anu Ritu vidjeti za godinu dana u crvenim cipelicama kako pleše”.

Publiku su do kraja večeri zabavljali mostarski bend Sinergija, Josip Ivančić i Tiho Orlić, a gost iznenađenja bio je poznati čapljinski izvođač Danijel Boto.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran za liječenje 3-godišnje Ane Rite Puljić iz Stoca. Podsjetimo, dobrotvorne priloge možete nastaviti darivati na račun otvoren u UniCredit Bank d.d.::

Primatelj: Ana Puljić
Transakcijski broj: 3389102546562927
Poziv na broj 092-890-858

Uplate za inozemstvo
Primatelj: Marija Puljić
BA393381302863281218
SWIFT: UNCRBA22

Pomoć možete donirati i putem humanitarnoga broja:
HT Eronet 092 890 858
BH Telecom 090 291 083