BERNARDA BRUNOVIĆ: Bog mi pomaže u teškim trenucima

Za odlazak na Eurosong ove se godine borila i Bernarda Brunović s pjesmom „Colours“, slijepa kantautorica rodom iz Zagreba koja živi u Švicarskoj.

Bernarda je rođena slijepa i do sada je imala 33 operacije oka, a zadnja joj je operacija uništila lijevo oko. Uz to što studira teologiju u Švicarskoj, obožava pjevati.

Hrvatska publika već dobro poznaje ovu mladu djevojku s predivnim glasom koja je slijepa od rođenja. Kod nas je objavila četiri singla - “Olujna noć”, “Gdje da nađem mir”, “Ti i ja” i “Nebo”. Bernarda je glazbenu karijeru počela u Švicarskoj, i to upravo na izboru za Eurosong. Završila je na izvrsnom drugome mjestu. A onda se 2018. godine prijavila u Njemačkoj na natjecanje “The Voice”.

Zbog specifičnog i moćnoga glasa prozvali su ju “hrvatskom Adele” i prošla je do polufinala. Bernarda se također već natjecala s pjesmom, “I Believe in True Love”, na Dori 2019. godine i tad je osvojila 6. mjesto.

PJESMA ZA ŽIVOT

Bernarda je i praktična vjernica. Tako je prošle godine objavila i pjesmu posvećenu nerođenom djetetu naslovljenu “Welcome on Earth”. Pjesmu je napisao njemački svećenik vlč. Thomas de Beyer, a Bernarda ju je izvela u berlinskom Hodu za život u rujnu 2020.

U razgovoru za časopis Gig Bernarda je tada istaknula: “Sigurno je da biti dio glazbene industrije znači prolaziti muku i patnju te da je teško biti uz Boga te ostati u njegovoj milosti i ne pasti u grijeh. Potrebno je puno molitve, milosti i vjere kako bi se ostalo uz Boga. Između ostalog molim: ‘Gospodine, ako je Tvoja volja, uistinu bih rado progledala.'”

“Bilo je trenutaka kad se nisam mogla nositi s tim. Molitva i razgovor s Bogom mi pomaže kad prolazim teške trenutke. Iz Njega crpim svoju snagu, nadam se najboljem i nastavljam se boriti. Kad uskrsnemo neće više postojati bolest, smrt, bol i sljepoća. Uistinu se tome radujem”, poručila je Bernarda Brunović.

Kako upravo sutra započinje nova korizmena kampanja za život, pjesmu “Welcome on Earth” poslušajte na linku:

Označeno u