Bog je uzeo njegove ovisnosti, rak grkljana i suicidalne misli i dao mu novi život Aleteia

Bog je uzeo njegove ovisnosti, rak grkljana i suicidalne misli i dao mu novi život

Mariusz je izgubio smisao života, iako je imao divnu obitelj, dom, novac i karijeru. U njegovom je srcu vladala praznina koju ni alkohol ni materijalne stvari nisu mogle ugušiti. Kad je saznao da ima rak grkljana, htio je počiniti samoubojstvo.

Mariuszov život išao je od zabave do zabave. Droga, alkohol, zabava, žene i prijatelji – to su bili njegovi prioriteti. Prisjeća se da se morao obogatiti jer je vjerovao da je to jedini način da izgradi samopoštovanje i društveni prestiž. Imao je prekrasnu obitelj: ženu, djecu, kuću u blizini šume, karijeru, ali osjećao je ogromnu prazninu i strah od budućnosti.

Za Boga nije bilo mjesta jer je trebalo zaraditi novac

“Pokopao sam svoju duhovnost, svjesno sam je se odrekao u korist onoga što je materijalno”, kaže u intervjuu za poljsku Aleteiu.

Prekretnica je bila bolest. Rak grkljana – ova dijagnoza je zvučala kao smrtna presuda.

“Osjećao sam sram, strah i odvojio sam se od ljudi. “Najviše sam se bojao invaliditeta, traheotomije i kemoterapije, pa sam odbio liječenje”, kaže.

Mariusz nije razgovarao o ovoj situaciji sa svojom suprugom, nije želio da se brinu. Simptomi raka nisu se mogli dugo skrivati. Sve češći problemi s govorom, promjene boje glasa. Čovjek je pljuvao krv. U njegovom je srcu bila unutarnja borba. Čak je razmišljao i o samoubojstvu. Planirao je sjesti na motocikl, ubrzati do 250 km/h i udariti u drvo. Bilo mu je stalo samo do toga da u trenutku smrti bude trijezan kako bi njegova djeca imala priliku za kakvu odštetu.

Prije odlaska želio se samo pomiriti s Bogom. Na ništa više nije računao. Došao je u takvo stanje da nije imao snage ustati iz kreveta. Nije mogao moliti. Stoga je zazvao Boga i zamolio Ga za pomoć.

Bog nije odustao od njega

“Mora da je učinio čudo, jer prije nisam mogao vidjeti nijedan od Njegovih znakova. Sada mi je drago što nikada nije odustao od mene”, objašnjava Mariusz Ferenczak.

Usred noći nazvao je prijatelja, iako se, kako ističe, ne sjeća da je okrenuo broj. Govorio je o trivijalnim stvarima i grobu svoje majke, koja je umrla kada je on imao samo 9 godina. “Moj prijatelj nije znao s kim razgovara, nije bio svjestan da sam tako teško bolesna. Čuo je brbljanje, ali je u jednom trenutku osjetio nadahnuće Duha Svetoga i zapovijed da ne spušta slušalicu. Nakon nekoliko minuta shvatio je da ga zovem i ponudio se da dođe po mene. Bili smo udaljeni 100 km, pa sam odbio i obećao mu da ćemo se vidjeti ujutro”, kaže Mariusz za Aleteiu.

Mariusz je došao na susret zajednice Obnova u Duhu Svetomu u Zakopane. Tijekom zagovorne molitve ozdravio je.

“Sjećam se da je netko rekao da Duh Sveti nekoga liječi od raka grkljana. Podigao sam ruku i rekao da imam rak. ‘Nemaš ga više’, čuo sam”, prisjeća se.

Mariusz je dobio novi život od Boga. Radi s ljudima u žalosti i borbi s krizama, ovisnostima i socijalnom isključenošću. Također i često razgovara s djecom koja se suočavaju s razvodom roditelja, proživljavaju stres i osjećaju odbačenost.

Diplomirao je pedagogiju, socioterapiju i resocijalizaciju. Vjeruje Bogu i povjerava mu svoje zahtjeve i stvari.

“Ako padnem, znam gdje potražiti pomoć”, dodaje.

Mariusz priznaje da je sve što sada uči povezano sa Svetim pismom. “Ako je tu sve točno, onda to znanje prenosim drugima”, naglašava. Uvjerava da život s Bogom daje ljubav i otklanja strah. “Nitko i ništa ne može ispuniti prazninu u srcu bez pozivanja na Njega”, kaže on.

Izvor: novizivot.net

 

Označeno u