Bog preko fra Ive Pavića čini čuda

Šurkovac do jučer, takoreći, nepoznato selo nadomak Prijedora, postalo je nadaleko čuveno po čudesnim moćima fra Ive Pavića, koji, kako i sam kaže, ima Božji dar i pomaže znanima i neznanima da ozdrave.

Poslije njegovih molitvi slijepi progledaju, nijemi progovore, nepokretni prohodaju, a nerijetko i otpisani od zvanične medicine budu potpuno izliječeni.

I da sve ovo ne bi ličilo na nekakav marketing, da samo lakomisleni ne bi povjerovali, u crkvi Presvetog srca Isusova u Šurkovcu čuvaju se pismena svjedočenja, svakom dostupna, onih koji su dolazili u Šurkovac bolesni, a odlazili kući potpuno izliječeni. I svako od njih, a na stotine ih ima, uz svoje pisano svjedočenje, ostavio je puno ime i prezime, točnu adresu stanovanja i broj telefona.

Iskreni da budemo i sami smo bili pomalo nevjerne Tome, pa smo okrenuli par brojeva. Evo jednog od svjedočenja iz prve ruke .

- Živim u Novoj Topoli. Supruga mi je bila teško bolesna. Bila je nepokretna. Liječnici su mi rekli da je vodim kući, da se badava ne izlažem nepotrebnim troškovima. Jedan mi je prijatelj rekao da odem u Šurkovac, selo kod Prijedora, kod fra Ive. Subotom ili nedjeljom, jer tim danima fra Ivo drži mise za zdravlje ljudi. Kud ću, šta ću, odvezem suprugu u Šurkovac. Bio sam totalni skeptik, iako sam vjernik. Nakon molitve fra Ivine za ozdravljenje, vratio sam se kući. Ulazim u dvorište, a žena mi reče da je pustim, jer može sama. Samo što u nesvijest nisam pao. Poslije toga još nekoliko puta otišli smo u Šurkovac i moja supruga je sada zdrava. Mojoj sreći nije bilo kraja ni kada mi je šestogodišnji nijemi sin progovorio nakon nekoliko odlazaka u Šurkovac. Hvala fra Ivi. On je Božji čovjek - ispričao je jedan od svjedoka Ivinih čuda.

Kristina Pentek iz Osijeka priča kako je imala ozbiljnih problema sa štitnjačom. Kako kaže, otišla je u Šurkovac s vjerom u Boga, da će joj fra Ivo pomoći.

- Kada mi je stavio ruku na glavu, neka čudna toplina me je obuhvatila. Utonula sam u blaženi san. Hvala dragom Bogu, nakon toga nemam više nikakvih zdravstvenih problema - ističe Kristina.

Evo i svjedočenja Božane Matanović iz Zagreba.

- U ljeto 2003. godine napipala sam malu kvržicu na vratu. Naglo sam se i udebljala. Hiruškim putem odstranjena mi je ta izraslina i jedno vrijeme mi je bilo bolje. Međutim, koji mjesec kasnije opet me je nešto počelo gušiti. Pala sam u tešku depresiju. Išla sam od liječnika do liječnika. Ništa nije vrijedjelo. Zdravlje mi je bilo ozbiljno narušeno. U međuvremenu čula sam za fra Ivu. Otišla sam u Šurkovac. Bila sam iznenađena kada sam vidjela toliki svijet na misi. Fra Ivo mi je stavio ruku na glavu. Nešto je prostrujalo kroz moje tijelo. U vratu sam osjetila toplinu. Znala sam da je to dobar znak. Poslije toga moje zdravlje se znatno poboljšalo - kaže Božana.

Mogli bismo navesti još desetine i desetine drugih izjava bolesnika koji su ozdravili nakon fra Ivinih molitvi. Među onima koji su dolazili u Šurkovac u nadi da će im fra Ivo pomoći bilo je i poznatih imena, najviše sportaša. Pomoć fra Ive tražio je i dobio Slavko Goluža, proslavljeni rukometaš, nekadašnji pobjednik wimbledona Goran Ivanišević, europska i svjetska šampionka u skoku u vis Blanka Vlašić, te golman reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa.

Dolaze hodočasnici iz svih krajeva bivše nam Juge, ali i oni iz europskih zemalja, pa čak i prekooceanskih. Mnogi su Šurkovac već prozvali krajiškim Međugorjem.

Fra Ivo kaže da je Šurkovac mjesto duhovnog preobražaja i ništa više. On ne dozvoljava da se, kako je istakao, oko crkve pravi vašar. Svi oni koji kane da dođu u Šurkovac, ma koje vjere bili, treba da dođu sa istinskom vjerom u Boga. Na mržnju, materijalno bogatstvo, na sve ono što čovjeka čini nečovjekom, moraju zaboraviti.