HODOČASNICI IZ ITALIJE: Želimo s Gospom hoditi prema Isusu

U Međugorju je značajan pad broja talijanskih hodočasnika. Ipak pokoje oveće grupe talijana počele su dolaziti u većem broju oko njihovog tzv. Ferragosta, odnosno naše Velike Gospe, kada većina tvrtki u Italiji uzima kolektivne godišnje odmore.

Tako je od 9. – 16. kolovoza molitvena grupa MIR sa svojih 41 hodočasnikom iz Vigevana (IT) bila na duhovnoj obnovi i hodočašću u Međugorju.

Ova hodočašća su već postala tradicija posljednjih godina za ovu molitvenu grupu, većinom su ovako polovicom kolovoza i traju po tjedan dana. Sa svojim svećenikom don Lucom Lauretano svaki dan imaju prigodne kateheze. Ove je godine tema bila „mir“, a don Luca je meditirao na temu riječi 'mir' u Gospinim porukama od kolovoza prošle godine do zadnje Gospine poruke u srpnju ove godine. Također je na ovu temu meditirao otajstva Gospine krunice koju su svakodnevno molili svako jutro, u podne i navečer. Posjetili su Brdo ukazanja, Križevac, Majčino selo, Cenacolo i fra Petra Ljubičića u Ljubuškom s kojim su slavili svetu Misu, a svaku večer su sudjelovali i na večernjem molitvenom programu u župi Međugorje.

„Uglavnom sve osobe koje su bile na ovom hodočašću bile su i prošlih godina što otkriva kako u ljudima ima jedna velika želja za duhovnim hodom, molitvom, hrabrost da se preispituju i mijenjaju i teže sve više u svoj život staviti Boga na prvo mjesto“ – za portal medjugorje-info.com podijelio je svoje razmišljanje voditelj hodočašća Luca Bonelli.

Paula Tomić/medjugorje-info.com