HODOČASNICI IZ KOLUMBIJE: Predali smo naše živote Gospi

U Međugorju je u dane pred i iza Velike Gospe boravila hodočasnička grupa od 33 osobe iz Kolumbije. Organizatorica hodočašća je Yamid Cruz Diaz iz mjesta Villavicencia – Meta, Kolumbija. Ona ima 46 godina, 3 djece, a po zanimanju je optičarka i ima svoju trgovinu s naočalama.

O svom pozivu organizatora hodočašća ona kaže: „Na Gospin poziv prvi puta sam došla u Međugorje u travnju 2017. (došla sam protiv svoje volje) i u srcu sam primila poziv da pomognem Isusu osvajati duše za nebo. Nisam znala kako, ali Gospa je počela djelovati u meni kroz molitvu, post, ispovijed, euharistiju, klanjanje, Bibliju i ljubav.

Zatim, zahvaljujući duhovnim obnovama i katehezama o. Francisco Verar, o. Inocencio Llamas, fra Danka Perutine, fra Marinka Šakote i mons. Alda Cavallia koje sam tijekom ovih zadnjih 7 godina na različitim nacionalnim ibero-američkim stvarnim i virtualnim susretima slušala, jasno sam shvatila kako dovođenje ljudi na ovo mjesto milosti nije dovođenje samo tijela hodočasnika nego još više njihovih duša koje su žedne Boga i Božjeg blagoslova i da stoga moram biti odgovorna i oprezna prema svakom hodočasniku i svakom hodočašću

Kako bih te duše približila Bogu, shvatila sam da ih trebam što bolje pripremiti i prije samog dolaska u Međugorje. Zato organiziramo pripremne sastanke na kojima im povijesno i zemljopisno približimo mjesto gdje će ići, i što je najvažnije organiziramo duhovnu pripremu pomoću sastanaka uživo ili on-line kateheza, molitvenih sastanaka i jednu duhovnu obnovu tjedan dana prije putovanja. Na toj duhovnoj obnovi budući hodočasnici dolaze na ispovijed, jedno otvaranje srca, kako bi shvatili da kroz Gospinu ljubav hodamo u susret Isusu i da ako nije jasno zbog čega dolazimo, bolje je i da ne idemo jer ćemo samo izgubiti vrijeme i novac. Dodatno im se govori o pravilima ponašanja u mjestu u koje idemo kako bi sve prošlo u redu i kako se naš put ne bi pretvorio u turistički izlet, nego kako bi doista bio prava duhovna obnova.

I evo, sada su ovdje ovih 33 hodočasnika koji su rekli 'DA' Mariji, Kraljici Mira znajući da kada se vrate kućama, njihov je život predan Isusu i Mariji.“ – posvjedočila je Yamid Cruz Diaz.

Paula Tomić/medjugorje-info.com