'Ja sam Emina. Ruža me pozvala u Međugorje i bit će mi krštena kuma'

Brojni hodočasnici iz cijeloga svijeta ovih su uskrsnih dana pohodili Međugorje. Jedna od njih je Emina koja je u organizaciji Kristofora hodočastila u ovo hercegovačko mjesto mira i molitve, mjesto Kraljice Mira. U povratku je podijelila svoje svjedočanstvo o pristupu Katoličkoj crkvi, o – kako i sama kaže – njezinu jedinom i pravom putu, objavio je book.hr.

"Moje ime je Emina. To vam vjerojatno govori da nisam katoličke vjeroispovijesti. I nisam. Tomu pristupam za dva tjedna. Na ovaj put čekam već sedamnaest godina i ovo je bilo moje prvo hodočašće u Međugorje. I mogu vam reći: ne bih se ni vraćala koliko mi je bilo lijepo. Kada sam prvi put ušla u crkvu, znala sam i osjetila da je tu moj jedini i pravi put. U crkvi sam bila svaki dan, tu sam crpila snagu i energiju za teško razdoblje života kroz koje sam prolazila.

Na ovo hodočašće zvala me moja Ruža, ona će mi biti krštena kuma. Nisam imala priliku prije doći s Ružom i, evo, sad sam konačno uspjela. Ovo je doista jedini i pravi put i nešto najljepše što mi se u životu dogodilo. Došla sam s nakanom da dobijem međugorski blagoslov i mir, za mene najveći.

Također sam došla s nakanom za svog sina, da odraste u dobrog i poniznog čovjeka. Za sebe nisam tražila ništa jer sam mnogo već dobila", za portal book.hr posvjedočila je Emina o svome životnom putu i pronalasku vjere u Katoličkoj crkvi nakon što je posjetila ovo mjesto mira i molitve u Hercegovini.