Košarkaška zvijezda čita Bibliju prije utakmice i nadahnjuje suigrače

Gabe McGlothan, istaknuti napadač Sveučilišta Grand Canyon, poznat je i po svojim košarkaškim vještinama i po vjeri. Prije utakmica čita Bibliju na klupi. Ovaj ritual opisuje kao: “Moraš ponijeti svoj mač u bitku.”

Jason Romano iz Sports Spectruma primijetio je McGlothanovu rutinu prije utakmice. Pitao je McGlothana drži li Bibliju samo u ruci ili je zapravo čita. McGlothanov odgovor bio je jasan. “Čitam je”, rekao je. Objasnio je da ima dnevne pobožnosti, uključujući i one posebne prije utakmica, prenosi novizivot.net.

“Kada nevolja udari, znamo točno kamo ići”

McGlothan je započeo ovaj ritual s Jaydenom Stoneom, bivšim suigračem. “Pročitali bismo stih zajedno, a onda bismo ga iznijeli na igru. Dakle, imamo taj stalni podsjetnik – nevolja udari, znamo točno kamo ići,” rekao je McGlothan.

Ta je tradicija pozitivno utjecala na njegove suigrače i navijače. “Bilo je zapravo super cool vidjeti kako to utječe na druge oko mene”, podijelio je.

GCU Antelopes imali su sjajnu sezonu 2023-24, u kojoj je McGlothan igrao ključnu ulogu.

GCU-ov trener, Bryce Drew, ima velike pohvale za McGlothana. Prokomentirao je McGlothanov NBA potencijal: “On igra na tako visokoj razini. Puca loptu s perimetra… On je veličina prototipa koju trenutno želite u NBA.” Drew je također primijetio McGlothanov duhovni rast na GCU.

“Mislim da je njegova vjera stvarno porasla na GCU”

U podcast intervjuu iz 2023. na TikToku, McGlothan je govorio o odgovornosti koju nosi kršćanstvo. “Kad god uzmemo to ime i sami ga se držimo, … naši se postupci prikazuju kao, ‘Oh, to je ono što vjernik [u] Krista radi,’ rekao je.

Krštenje kao najbolje postignuće

McGlothan također otvoreno dijeli svoju vjeru na društvenim mrežama. Objavio je o svom krštenju 2020., nazvavši ga svojim “najboljim postignućem”.

Poput Gabea McGlothana, pozvani smo biti veleposlanici Isusa Krista. Njegova priča pokazuje nam utjecaj otvorenog dijeljenja vjere.

Zapamtite što je Isus rekao u Mateju 5,16: “Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.” Ovaj nas stih potiče da budemo živi primjeri Božje ljubavi.

Naša vjera na djelu, baš poput McGlothanove, može dovesti druge do Krista. Uzmimo ovu poruku k srcu. Gdje god bili, hrabro živimo svoju vjeru. Na taj način možemo stvarno promijeniti svijet oko nas.

 

Označeno u