Majka ih posvetila Gospi, a oni kasnije postali svećenik i redovnica

Blizanci Monica i Cristian Moya bili su kao bebe na rubu smrti. Nakon što ih je majka posvetila Djevici Mariji, oni su se oporavili od teškog oblika upale pluća.

Danas je Cristian svećenik, a Monica je položila svečane zavjete kao redovnica Družbe kćeri Svete Marije od Providnosti. U intervjuu za agenciju ACI Prensa s. Monica se prisjetila kako im je majka samo prije nekoliko godina ispričala priču o tome kako ih je posvetila Gospi.

Otkrila kako su ona i brat rođeni 15. siječnja 1974. u čileanskoj provinciji San Antonio, a težak oblik pneumonije pogodio ih je kao tromjesečne bebe. Bili su u kritičnom stanju i liječnici su njihovim roditeljima rekli kako je transfuzija krvi posljednja stvar koju bi oni mogli učiniti za bolesnu djecu.

No, prenijela je s. Monica, njihova majka, koja je ranije izgubila jednogodišnje dijete zbog srčanih problema, odlučila je svoje bebe posvetiti Djevici Mariji pod njezinim marijanskim naslovom Nuestra Señora Purísima of Lo Vasquez koji je čašćen u Čileu.

„Moja je majka rekla da joj je jedino palo na pamet predati nas Mariji i prepustiti nas njezinim rukama. Nakon toga se dogodilo naše ozdravljenje. Možda možete gledati na to kao na čistu slučajnost, ali danas je jedno dijete časna sestra, a drugo svećenik“, kazala je s. Monica.

Navela je i da je Cristian pohađao sjemenište koje se nalazi pokraj svetišta posvećenog Mariji, u kojem je njihova majka molila za oporavak svojih blizanaca.

S. Monica je naglasila i da je njezina majka dosta utjecala na to da misli kako ju je Bog doveo na put ka duhovnom zvanju. Tome su, dodala, je pridonijeli i otac i majka kroz molitvu i njihov primjer življenja vjere.

Kad je trebala položiti vječne zavjete, s. Monica je dobila odobrenje da njezin brat predvodi bogoslužje iako je uobičajeno da biskup predstavi polaganje zavjeta. Nakon zavjetovanja ta redovnica smatra svoj poziv darom i čudom.

„To je nešto što je nadmašilo sve što moj um može razumjeti. To je vrlo posebna milost koja mi pomaže da kažem 'da' svakoga dana“, rekla je na kraju s. Monica, prenosi CNA.

KT | Nedjelja.ba