Međugorska Gospa nas je spojila i dovela pred oltar

- Isus nas je na klanjanju povezao da Laura bude moja supruga. I kad sam je vidio, znao sam da će biti moja žena. Ja sam je odmah zaprosio u Međugorju. To oboje čuvamo u srcu, priča Konrad


Laura (26) i Konrad Pazgan (25) upoznali su se u Međugorju i tu uplovili u bračnu luku. Konradu je to bio 25. dolazak u Međugorje, a Lauri treći dolazak s poljskim hodočasnicima, piše Večernji list BiH.

Upoznali se za Novu godinu

Upoznali su se za Novu godinu kada je Konrad bio 14. put kao hodočasnik i 10. put kao vodič iz Poljske u Međugorje. Upoznali su se u hotelu Matal u vlasništvu prof. doc. Dijane Gupte. Laura je tada radila u engleskom klubu Manchester United.

U Međugorju se Konrad požalio Dijani da nema djevojku. I ona mu je rekla: “Evo Laure kao stvorene za tebe”. Tada je mali Casper počeo pričati i pjevati “Majko moja“. Bio je, inače, Francuz. Konradova i Laurina svadba bila je 15. kolovoza u Konskieu u Poljskoj. O tome je Konrad za Večernji list kazao:

- Isus nas je na klanjanju povezao da Laura bude moja supruga. I kad sam je vidio, znao sam da će biti moja žena. Ja sam je odmah zaprosio u Međugorju. To oboje čuvamo u srcu.

konrad-pazgan-1.jpg

Foto: Vecernji.hr

U hotelu Matal smo razgovarali. I oni će biti na molitvi i bračnom putovanju u Međugorje, tamošnjem svetištu Kraljice Mira.

U Međugorju i hotelu Matal ostaju do petka, tada osobnim automobilom putuju u Poljsku. Testirali su se na koronavirus u klinici Petrović u Vrgorcu i za petnaest minuta dobili potrebne papire za prelazak granice. Testirani su vađenjem krvi iz palca. Dijana, koja je na vjenčanju bila kuma, dala im je broj od Petrovićeve klinike.

Uz kumu Dijanu Guptu, kum je bio Poljak Pawee Trzas.

Život s Bogom

Za nadbiskupa Henryka Hosera, Poljaka, rekli su kako je od Gospe poslan u Međugorje da se moli za mir u svijetu. Ivan Pavao II. bio je veliki zagovornik Međugorja i Gospe, Kraljice Mira. Bio je svet čovjek. I zato je bitno što je Međugorje za Mladifest dobilo pismo od pape Franje. To je, prema njihovim riječima, bio Gospin dar u ova teška i velika vremena pandemije. Najvažnije da su naši mladi dobili nadu… Laura će sada raditi kao vodič u agenciji.

Ona i suprug misle da je to njihova životna misija koja se ne smije odbiti. Problem današnjih mladih su droga i alkohol. I zato je Hoser, po našem velikom uvjerenju, poslan od Gospe u Međugorje.

Oni će kao hodočasnici u Međugorje pokazati kako se može živjeti s Bogom. U njihovoj skupini nedavno je jedan hodočasnik odbacio i osudio alkohol. I Laurin brat je nakon razvoda našao djevojku i uskoro će se oženiti.