Na Brdu ukazanja čula je Gospin glas kako joj govori: 'Ne boj se! Čuvam te! Volim te!'

Na adresu portala Medjugorje-info.com pristiglo je još jedno svjedočanstvo o Gospinoj blizini i majčinskoj ulozi koju ima prema svakom pojedinom čovjeku koji joj se utječe. 

"Brojni su razlozi zašto netko hodočasti u Međugorje, da li iz znatiželje, turistički ili iz nekih svojih posebnih razloga. Nisam nešto puno znala o Međugorju niti o cijeloj toj priči.

Te iste godine, 2018. prije nego ću otputovati tamo , putovala sam u Hercegovinu i prolazili smo nedaleko od njega. Tijekom putovanja uočila sam križ koji se isticao na vrhu brda i to me je jako fasciniralo. Počela me je zanimati cijela ta priča i malo sam istraživala o tome kakvo je to mjesto, zašto je posebno i tako dobila sam potrebu da odem tamo nakon toga svega kao da me je nešto vuklo da dođem na to prekrasno mjesto. Nisam puno očekivala od cijele te priče, neću reći da sam mislila da je laž već samo nisam očekivala da će se meni tamo nešto posebno dogoditi.

Moram vas upozoriti da je najbitnije tj. da bi najbolje bilo kada bi ste išli s namjerom da promijenite svoj život tj. da se obratite i s punim pouzdanjem, molitvom i željom za preobraćenjem krenete na taj put. To su po meni neki najiskreniji motivi dok je sve ostalo manje ispravno.

Moje iskustvo je bilo nešto neopisivo, svi elementi kroz koje smo prolazili moja hodočasnička grupa i ja su me na neki način dotaknuli i natjerali na razmišljanje od ispovijedi, raznih razmatranja Isusova života do presvetog klanjanja vani zajedno sa brojnim vjernicima, koje se ne može riječima opisati nego samo doživjeti. Međutim najznačajniji događaj koji je obilježio cijelo moje putovanje bilo je to kada smo se popeli na Brdo ukazanja, putem smo molili pobožnost Križnoga puta. Dok smo se penjali moja pomisao je bila "Gospodine ne tražim od tebe čudo, samo želim da me pogledaš!"

Kada smo došli do odredišta i Gospina kipa svećenik nam je rekao da svatko nađe svoje mjesto i ostane malo sa svojim mislima i molitvom. Oko nas je bilo hrpa kamenja, ako se dobro sjećam svaki kamen predstavlja naše grijehe koje ostavljamo na tom mjestu. Dok sam dakle sjedila na svojem "kamenu", odjedanput su mi počele teći suze same od sebe i nisam osjećala nikakvu tugu nego olakšanje.

U tom trenutku ništa mi nije prolazilo kroz misli, dok nisam začula riječi : Ne boj se! Čuvam te! Volim te!

Moja, a i Majka svih nas mi se obratila!! Nisam se prepala, osjetila sam duboki mir i radost u tom trenutku, a posebno jer dugo nisam čula te riječi od meni bliskih ljudi. Nisam bila svjesna ničeg niti ikoga oko sebe. Sve do trena kada je svećenik rekao da moramo krenuti dalje. Kada sam postala svjesna ljudi oko sebe bila sam malo smušena i razmišljala sam o tome kako nisam tražila čudo, a doživjela sam ga. Meni je toliko bilo lijepo na tom mjestu da bih rado ostala sjediti još neko vrijeme tada, a posebno nakon što sam doživjela da je Gospa tu stvarno prisutna, da me je vidjela i da mi je uputila tako divne riječi. Riječi koje su meni toliko bile potrebne i koje i dan danas puno znače.

Sigurna sam da je sve ono što me vuklo na to mjesto zapravo njen poziv da joj dođem. Od tog trenutka znam da nisam sama u životu te da Marija, Predivna naša Majka misli na mene i štiti me.

Želim vas ovime potaknuti, da razmislite o svojoj vjeri. Ne mislim da se takve stvari mogu dogoditi samo na takvim svetim mjestima. Znam da svatko nema mogućnosti otići. Svatko tko može i ima toplo preporučam! Međutim svi imamo slobodu, a i mogućnost približiti se Gospodinu gdje god bili. Bitno je samo krenuti s molitvom, sa postom, češćom ispovijedi, a i naravno dobrim djelima.

Najvažnija promjena je promjena koja se osjeti u srcu, za to ne trebate prijeći tisuće kilometara. Gospodin Bog nam je uvijek blizu i želi nam biti blizu samo mu trebamo dopustiti da nam se približi pozvati ga i osjetit ćemo njegovu prisutnost, a i promjenu u našim malim životima. Namjerno kažem malim jer toliko smo mali naspram njega. I naš zemaljski život je samo mala mrvica naspram vječnosti na koju nas on u zajedništvu poziva.

On nas toliko voli i ljubi ljubavlju koju mi ne možemo shvatiti, ali možemo osjetiti ako mu se predamo. Ne kažem da je put lak. Čekat će vas brojne prepreke i iskušenja i razočaranja. No uz Boga sve se to može lakše prebroditi. Nadam se da će vas moj primjer potaknuti na razmišljanje. Pozivam vas sve da se malo više posvetite vjeri. Proučavanju vaše vjere, također molitvi i pohađanju svete mise. Počnite s dobrim djelima u krugu vaših obitelji, a nastavite i proširite taj krug ka potrebitima. Osjetit ćete da vaš život ima smisao i primit ćete brojne blagoslove!

Sve vas srdačno pozdravljam.

Neka vas Dragi Bog blagoslovi i naša Nebeska Majka Marija zagovara kod Boga."

medjugorje-info.com