Na hodočašću u Međugorju predala Gospi rane od seksualnog i psihičkog zlostavljanja ...

Danas radim nešto novo!

Jako sam sramežljva, ali uz to vesela i razgovorljiva. Majka sam četvero djece i u braku sam 13 godina. Nisam toliko vješta u pisanju i sad pazim na svaku riječ. Prije četiri mjeseca doživjela sam obraćenje i upoznala Isusa u svom srcu. Kad sam bila dijete otac me seksualno i psihički zlostavljao. Moji roditelji nisi bili vjernici iako su primili svete sakramente. Imala sam djeda koji me puno toga naučio te skoro svake nedjelje vodio na Svetu Misu! Osjećala sam da sam drugačija od drugih! Međutim, od svoje 12 do 15 godine trpjela sam očeva zlostavljanja i time sam gubila vjeru u Boga. Nisam se usudila nikome reći jer sam mislila da mi neće vjerovati. Otišla sam u Međugorje s našom župom, tamo sam dragoj Djevici Mariji sve ispričala i predala joj svoje rane.

Poslije toga ukućanima sam to sve rekla, ali dogodilo se to da je moj djed preminuo i to je jako negativno utjecalo na mene jer sam krivila samu sebe, a krivila me i baka. Otišla sam od kuće, prekinula školovanje, udaljila se od Boga. Bila sam jako zaljubljena u jednog mladića koji me nije razumio i nije mogao biti sa mnom jer ja nisam bila ja, već djevojka s maskom! Jako sam griješila, intenzivno konzumirala alkohol, mijenjala partnere tako da sam ih ponižavala i doslovno mrzila sve muškarce. I tako padajući na dno bez cilja, puna ogorčenosti i grijeha, naiđem na svog muža koji me je prihvatio bez obzira na moj prijašnji život.

No, život s mojim mužem nije bio onakav kakav sam očekivala. Ponovno sam se vratila onoj svojoj vjeri koju sad zapravo ne gledam kao pravu vjeru. Moj muž nije imao pravu sliku mene kao svoje žene i nije doprio do mog unutrašnjeg svijeta! Time me još više zatvorio u taj svijet i strah kojem se nisam mogla oduprijeti. Nastupila je sumnja, ljubomora, udarci, poniženja i uvrede u kojima sam i ja sudjelovala.

Shvatila sam da ako želim popraviti svoj život da trebam sve predati Bogu u ruke. U toj ljubavi ponovno sam se rodila i kroz ovo vrijeme obraćenja naučila što uistinu znači vjerovati i ljubiti Boga! Još uvijek učim, ali u svakom trenutku želim biti s Bogom. Moja prošlost dovela me do ove prekrasne ljubavi i radosti. Taj križ koji sam nosila učinio me ovakvom. Uz pomoć Isusa i svakidašnje molitve, uspjela sam svima oprostiti. Na kraju bih htjela reći kako je s Gospodinom sve moguće i neka mu je vječna slava! Gospodine, evo, činim nešto novo!

Svjedočanstvo je u preuzeto sa duhos.com