Rijeka na Festivalu mladih

Na 26. Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju susreli smo i mlade iz Rijeke: Anu-Mariju Ožanić koja je drugi put na Festivalu mladih, Gorana Brodarca, prvi put i Edija  Rota, četvrti put.

Edi je kazao da već 10 godina dolazi u Međugorje: „Prvi put sam došao sasvim slučajno na susret mladih i jako mi se svidjelo. To je donijelo velike plodove u mom molitvenom i duhovnom životu.  Festival mladih je mjesto molitve, pomirenja s Bogom, druženja mladih. Cjelokupni program je osmišljen vrlo kvalitetno, od kateheza, svjedočanstava, molitve do klanjanja. Sve je prilagođeno mladim ljudima i svatko može pronaći ono što mu treba. Ljudi su ovdje zaista osjetili Božju prisutnost i upravo zbog toga sam ovdje“. Ana-Marija je kazala da je Međugorje njezin drugi dom: „Ovdje je uvijek lijepo i blagoslovljeno.

I ako imate bilo kakvo pitanje, dobit ćete barem dio odgovora, dobit ćete mir. Shvatit ćete da vas Bog voli“. Goran Brodarac je došao na nagovor prijatelja. Kazao je: „Vlada zajedništvo svih ljudi, svi smo povezani u Bogu.“

Označeno u