SVJEDOČANSTVO PATRICIE GOJANI Sveti Josip mi je u snu pokazao vjenčanje i mog zaručnika

Na kraju misnoga slavlja mlada djevojka Patricia Gojani posvjedočila je svoje pouzdanje u svetoga Josipa, no prije samih riječi mlade Patricije, mons. Antun Sente pročitao je duhovno iskustvo susreta sa svetim Josipom, Patricijine majke, revne štovateljice svetoga Josipa.

„Zahvalna sam dragome Bogu na predivnom djetinjstvu. Kao dijete sam provodila puno vremena s časnim sestrama, pa se u meni pojavila želja nasljedovati Krista. U mojem srcu je bila odluka da ću biti redovnica i da ću služiti Isusu. Međutim, toga dana sam usnula san. U snu sam vidjela svetog Josipa koji mi je rekao:“ Kćeri moja, ja sam sveti Josip. Znam tvoju želju da žarko služiš Isusu, ali Bog traži od tebe tvoju obitelj!“ Unatoč tome što sam sanjala taj san, u meni je i dalje bila žarka želja služiti Kristu. Nikako se nisam mogla pomiriti da ću postati žena i majka. Božja Volja je bila jača nego moja, pa mi je poslao još jedan san. U tom snu mi je pokazao vjenčanje i mog zaručnika, i čula sam glas svetog Josipa koji je rekao: ‘Kćeri moja, ovo je tvoj zaručnik.‘

Nikako se nisam mogla pomiriti da ću postati žena i majka. Božja Volja je bila jača nego moja, pa mi je poslao još jedan san.

Nakon što sam se probudila, otišla sam svome župniku i povjerila sam mu svoj san. On mi je potvrdio da je sveti Josip zaštitnik obitelji, i rekao mi je da se pomirim i da činim ono što je Božja volja. Poslije razgovora sa župnikom postala sam povučena, a i moje zdravlje je dosta oslabilo. Nakon nekog vremena, uistinu sam doživjela svoj san. Moj muž je došao u radnju mojih roditelja, a tada sam i ja bila tamo prisutna. Kada sam pogledala tog dečka odmah sam prepoznala da je to onaj iz mog sna. On je pitao za mene, a ja sam ga odlučno odbila. Nakon toga se opet pojavio, a ja sam uz pomoć župnika kao i sveti Josip bila poslušna i odlučila sam prihvatiti Božju Volju.

Kada sam pogledala tog dečka odmah sam prepoznala da je to onaj iz mog sna. On je pitao za mene, a ja sam ga odlučno odbila.

Uistinu sam zahvalna dragom Bogu i svetom Josipu jer je moj brak od početka pa do sada bio od Boga tražen, blagoslovljen i sretan, a i nadam se da će takav biti i do kraja našeg ovozemnog putovanja. Život smo prihvatili kao i sveti Josip, da budemo što hrabriji na našem putu prema Nebeskom Jeruzalemu. Zahvalna sam i na daru četvero prekrasne djece. Ono što me posebno dotaknulo je posjet Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Prvi put kad sam ušla u crkvu, na prvi pogled sam vidjela da je sveti Josip onakav kakav je bio i u mom snu. To me potaklo da mogu njemu u zahvalu svjedočiti. Za kraj bih preporučila mladima i svim bračnim parovima da bez obzira na sve barem jedan Očenaš na dan izmole na zagovor svetog Josipa. Samo hrabro i idite k Josipu“, napisala je u svojem svjedočanstvu gospođa Danijela Gojani.

Prvi put kad sam ušla u crkvu, na prvi pogled sam vidjela da je sveti Josip onakav kakav je bio i u mom snu.

O ljepoti i jednostavnosti obiteljske molitve upućene hrvatskom nebeskom zaštitniku ispričala je radosno Patricia iduće: „Svaku bismo večer, kao obitelj, zajedno sjeli i molili krunicu, a nakon krunice bi posebno molili za zagovor svetoga Josipa.“ Patricia je istaknula kako je ona najmlađe, četvrto dijete. Njezine tri sestre i brat rade u zdravstvu, a njen su put Bog i sveti Josip drugačije zamislili. „Završila sam prvu godinu studija Teologije na Katoličko-bogoslovnom fakultetu, a nakon završenoga fakulteta, moja je želja kao i sveti Josip služiti Bogu i biti njemu na raspolaganju.“

Mons. Sente istaknuo je i jednu zanimljivu zgodu. Naime, kada je Patricia dolazila u Nacionalno svetište, mons. Senteu je donijela jednu vrećicu s, kako je Patricia rekla, propovijedima koje su izrečene u Svetištu: „Sve je započelo prošle godine kada sam s majkom bila na hodočašću po Svetoj Zemlji. Moj prvi bliži susret sa svetim Josipom bio je u njegovom mjestu, Nazaretu, ondje smo išle na krunicu svetog Josipa ne znajući da molimo krunicu posvećenu njemu. Pri povratku u Hrvatsku počela se je širiti pandemija koronavirusa, tada sam krenula svakodnevno pratiti svete mise iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa, a kako bi pratila misu, pisala bi i propovijedi. To je bila i moja zahvala Vama monsinjore Sente jer sam preko Vas bliže upoznala svetog Josipa i kao zahvalu sam donijela Vaše propovijedi.“