Utisci s dočeka Nove u Međugorju

Da se novogodišnji doček može organizirati na drugačiji način, u duhovnom okruženju, pokazali su naši mladi koji su se odlučili u novu godinu zakoračiti s Isusom.

Grupa mladih i studenata koju je vodio studentski kapelan pater Ivan Dominik Iličić hodočastila je u Međugorje. Vrhunac hodočašća je bio organizirani molitveni doček građanske Nove godine koji je započeo klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, uz pjesme, meditacije i tišinu. Nakon molitvenog bdjenja uslijedila je svečana sveta misa, uz koju su ušli u novu 2022. godinu. Grupa je nastavila proslavu uz radosno druženje u zajedništvu.
Boravak u Međugorju mladi su iskoristili kao priliku da prije svega zahvale dragom Bogu i Bl. Djevici Mariji na protekloj godini i svim milostima koje su u njoj primili, ali i svim poteškoćama preko kojih su mogli ojačati svoju vjeru i rasti na putu svetosti. Naravno, tijekom ovog trodnevnog hodočašća nisu propustili priliku da se pomole na Podbrdu, kojega su posjetili noću, kao ni da se moleći križni put tijekom toplog sunčanog dana popnu na Križevac te i tamo zahvale na svemu i prikažu Gospodinu i Gospi novu godinu koja je pred njima.
Uz molitvu i tišinu, bilo je tu i puno pjesme, plesa i veselja, puno lijepih susreta i zajedničkih trenutaka koji će im ostati u divnom sjećanju.
Stavljajući Boga u središte ovog hodočašća mladi su rekli da ga žele slijediti u svemu, da im je On prije svega. Pokazali su da se može i u buci ovoga svijeta, i u najbučnijem danu u godini ostati u tišini i s dušom ispunjenom mirom i istinskom radošću krenuti u nove avanture života, zagledani u Isusa.
*Ovih putem zahvaljujemo pateru Ivanu Dominiku na organizaciji hodočašća, na svakoj žrtvi koju je za nas na ovom putu podnio, na svim molitvama, svemu što je učinio za nas i dopustio dragom Bogu da preko njega učini.