Budite pozorni kad Gospa pokuca na vrata

Papa Franjo se putem videoporuke obratio biskupijskoj zajednici iz talijanske regije Molise koja dočekuje kip Gospe Fatimske, koji će biti na hodočašću u Termoliju od 27. travnja do 5. svibnja, te ih potiče da otvore svoj dom i srce njezinoj prisutnosti.

Budite pozorni kad Gospa pokuca na vrata – poticaj je pape Franje u videoporuci upućenoj Crkvi u Termoliju koja se priprema za važan posjet. Naime, 27. travnja započinje hodočašće kipa Gospe Fatimske u toj biskupiji talijanske regije Molise, koje će završiti 5. svibnja.

Može se reći 'samo naprijed' ili 'danas ne mogu'

Gospa ulazi u župe, u domove i obitelji – kaže Papa – ali vrlo je pristojna, ne upada, ne; kuc-kuc, ona kuca na vrata, na tvoje srce, tvoju savjest, tvoju obitelj. Svatko od vas treba odgovoriti. I moguće joj je reći: "Naprijed, naprijed!", ili: "Danas ne mogu, dođi sutra" te isto ponoviti i sutradan. Potrebno je stoga paziti – upozorava Papa – i kad pokuca otvoriti Gospi vrata, te reći:

“Naprijed, Majko: ti znaš bolje od mene što sam učinio, probleme koje imam…”.

Bog sve prašta

Papa Franjo ponovno podsjeća na diskretnu prisutnost Marije koja kuca na vrata obiteljī, domova i srdaca. I ponavlja:

Molim vas, razmislite, svi: “Danas je Gospa kod nas. Kuca na brojna vrata, čak i na vrata mog srca. Kako odgovaram?”. Hrabro; Bog sve oprašta. Naprijed, samo hrabro.

Označeno u