Na svetkovinu Tijelova neće biti slavljena misa ni održana procesija

Tiskovni je ured Svete Stolice izvijestio da je ta odluka povezana s Papinim zdravljem i specifičnim liturgijskim potrebama slavlja
Bol u koljenu koja već danima utječe na Papine obveze - među posljednjima je odgoda apostolskoga putovanja u Afriku, na koji je trebao poći početkom srpnja - ponovno mijenja program papinskih slavlja.

Naime, proslava svetkovine Tijelova, s procesijom, vrlo draga vjernicima, koja je ujedno jedan od najintenzivnijih trenutaka molitve koji potječe iz XIII. stoljeća, neće se održati. Tiskovni je ured Svete Stolice danas, u priopćenju novinarima, izvijestio da se zbog ograničenja koje Papi nameće gonalgija, te zbog posebnih liturgijskih potreba slavlja, u prigodi svetkovine Tijelova neće slaviti sveta misa niti će biti procesije s euharistijskim blagoslovom.

Proslava se u četvrtak, 16. lipnja, dakle, neće održati ne samo poradi očuvanja rezultata liječenja, nego i zbog vrlo zahtjevnoga slavlja. Već je u posljednje dvije godine zbog pandemije bolesti COVID-19 misa, na svetkovinu kojom se spominjemo stvarne Isusove prisutnosti u euharistiji, slavljena je s ograničenim brojem vjernika, i to na oltaru katedre u bazilici svetoga Petra, a ne, kao što je bio običaj, ispred bazilike svetoga Ivana Lateranskoga, s procesijom do bazilike svete Marije Velike, ili pak u perifernim mjestima, kao što je bilo 2018. godine, sa slavljem u Ostiji, a 2019. u rimskoj četvrti Casal Bertone. 

Označeno u