Ne smijemo se naviknuti na ratove, te strahote protiv Boga i čovjeka

Papa Franjo je preko svojega računa @Pontifex, na platformi X ponovno na devet jezika osudio sukobe, „uništenje ljudskoga bratstva“ u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Strahote, vrlo ozbiljne strahote protiv Boga i protiv čovjeka. Tim je riječima papa Franjo ponovno osudio sukobe koji su u tijeku u svijetu, koje je već jučer, tijekom podnevnoga nagovora, nazvao porazom.

„Ne smijemo se naviknuti na rat, ni na jedan rat. Ne smijemo dopustiti da naše srce i naš um otupe pred ponavljanjem tih vrlo ozbiljnih strahota protiv Boga i protiv čovjeka“, napisao je Papa.

Još jedan apel

Dakle, to je još jedan apel pape Franje koji se pridružuje osudama izraženima od samoga početka pontifikata i snažnije ponavljanima nakon početka ruske agresije u Ukrajini te sada, s napetostima na Bliskom istoku između Izraela i Palestine, i ponovnim izbijanjem napada i nasilja.

Zabrinutost je to koju je Papa očitovao i u razgovoru s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, koji je nedavno posjetio Izrael, a u kojemu je ponovno istaknuta potreba za utvrđivanjem putova mira, prenosi Vatican News.

Označeno u