Objavljen kalendar slavlja kojima predsjeda Papa u rujnu i listopadu

Ravnatelj papinskih liturgijskih slavlja mons. Diego Ravelli objavio je 29. kolovoza kalendar liturgijskih slavlja kojima predsjeda papa Franjo u rujnu i listopadu.

Prema navedenom kalendaru slavlja Papa će 22. i 23. rujna boraviti u apostolskom pohodu Marseilleu povodom završetka Mediteranskih susreta (Rencontres Méditerranéennes).

U subotu 30. rujna Sveti će Otac predsjedati u Bazilici sv. Petra u Vatikanu u 10 sati redovnim javnim konzistorijem za imenovanje novih kardinala. Istoga dana u 18 sati predsjedat će Molitvenim ekumenskim bdjenjem na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

Na spomendan sv. Franje Asiškog 4. listopada papa Franjo će na Trgu sv. Petra u Vatikanu slaviti misu s novim kardinalima i Kardinalskim zborom s početkom u 9 sati. Misom će biti otvoreni radovi 16. Redovne opće skupštine Biskupske sinode.

Prva od dviju sesija 16. Redovne opće skupštine Biskupske sinode na temu „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“ bit će zaključena svečanom misom na 30. nedjelju kroz godinu, 29. listopada u Bazilici sv. Petra u Vatikanu s početkom u 10 sati. Misnim slavljem predsjeda papa Franjo.

 

Označeno u