Oporavak pape Franje teče normalno

Nastavlja se oporavak pape Franje u poliklinici Gemelli, nakon laparotomije i plastične operacije trbušne stijenke s protezom. U priopćenju koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, liječnički je tim izvijestio da se Papa nastavlja hraniti normalno

Postoperativni tijek Svetoga Oca i dalje je uredan, uz pridržavanje liječničkih propisa – istaknuo je liječnički tim koji prati postoperativni oporavak pape Franje, nakon laparotomije i plastične operacije trbušne stijenke s protezom, obavljene 7. lipnja 2023. u rimskoj poliklinici Gemelli. U priopćenju, koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, stoji također da se papa Franjo nastavlja hraniti normalno. Jutros je primio svetu euharistiju, a potom se posvetio radnim aktivnostima.

Već je sinoć, 11. lipnja, liječnički tim izvijestio da Papa nema temperaturu te da je hemodinamski stabilan; da je obavio respiratornu fizioterapiju te da se nastavlja kretati. Jučer je prijepodne papa Franjo pratio misu u izravnom televizijskom prijenosu i primio euharistiju, a potom je otišao u kapelicu privatnoga apartmana na 10. katu bolnice kako bi se sabrao u molitvi Anđeoskoga pozdravljenja, duhovno sjedinjen s vjernicima iz cijeloga svijeta, kao i onima koji su se okupili ispred bolnice. Sveti je Otac jučer također ručao s osobljem koje mu pomaže u ovim danima hospitalizacije: liječnicima, zdravstvenim asistentom, medicinskim sestrama i tehničarima, pomoćnim osobljem i stražarima. (kta/rv)

Označeno u