Papa: 8. lipnja posvetimo minuti molitve za prestanak ratova u svijetu

Papa Franjo 8. lipnja, na svetkovinu Tijelova, apelira na molitvenu inicijativu „Jedna minuta za mir“, pozivajući vjernike da se pridruže molitvi za prestanak ratova koji pustoše svijet, posebice u Ukrajini.

Sveti Otac izrazio je zadovoljstvo molitvenom inicijativom Minuta za mir, pozivajući vjernike da se pridruže u molitvi za prestanak ratova koji pustoše svijet, posebice u Ukrajinu.

U utorak, 6. lipnja u Kijevu je završila misija kard. Mattea Zuppija, s ciljem pomnog saslušanja ukrajinske vlasti o mogućim putovima za postizanje pravednog mira i podupiranja gesta humanosti koje pridonose popuštanju napetosti.

Na kraju redovne opće audijencije u srijedu, 7. lipnja na Trgu Svetog Petra, Sveti je Otac uputio novi poziv na molitvu za prekid rata koji odnosi nebrojene živote već više od godinu dana, posvećujući ovotjednu katehezu Sv. Tereziji od Djeteta Isusa zaštitnici misija, dok je razmišljao o likovima koji su utjelovili apostolski žar.

U četvrtak, 8. lipnja s početkom u 13 sati Međunarodni forum katoličke akcije predlaže vjernicima različitih vjeroispovijedi i religija da se okupe u molitvi i posvete Minutu za mir.

„Prihvatimo taj poziv, moleći za prestanak ratova u svijetu, a posebno za dragu i napaćenu Ukrajinu“, rekao je Papa u sklopu svog pozdrava vjernicima talijanskog govornog područja na kraju redovne opće audijencije, prenosi Vatican News.

Spomenimo kako je Međunarodni forum katoličke akcije odabrao ovaj nadnevak kako bi obilježili Molitveni susret za mir, koji je papa Franjo sazvao 8. lipnja 2014., na kojem su se predsjednici Izraela i Palestinske vlasti uz sudjelovanje i carigradskog patrijarha Bartolomeja I. sastali u Vatikanu kako bi zajedno molili za mir u Svetoj zemlji.

 

Označeno u