Papa Franjo će u kolovozu otputovati u Lisabon i Fatimu na Svjetski dan mladih

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni službeno je u ponedjeljak 22. svibnja potvrdio apostolsko putovanje Svetog Oca ovoga ljeta u Lisabon i Fatimu povodom Svjetskog dana mladih, prenosi Vatican News.

„U povodu nadolazećeg Svjetskog dana mladih, a prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti Portugala, Njegova Svetost papa Franjo otputovat će u Lisabon od 2. do 6. kolovoza ove godine, gdje će 5. kolovoza posjetiti svetište Fatimu“, rekao je ravnatelj Bruni.

Papino četvrto predsjedanje Svjetskim danom mladih

Sveti Otac će po drugi put kao papa posjetiti marijansko hodočasničko mjesto, odredište milijuna hodočasnika svake godine. Papa je posjetio svetište 12. i 13. svibnja 2017., na stotu obljetnicu ukazanja Blažene Djevice Marije u „Cova da Iria“. Sveti Otac je tom prigodom molio za prestanak ratova koji „razdiru“ svijet.

Lisabon je grad domaćin četvrtog Svjetskog dana mladih kojim će predsjedati papa Franjo, nakon Svjetskog dana mladih u Brazilu (2013.), Poljskoj (2016.) i Panami (2019.). 38. svjetski dan mladih prvotno je trebao biti održan u portugalskom glavnom gradu 2022., ali je odgođen zbog izvanrednog globalnog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Za ovogodišnji moto Svjetskog dana mladih papa Franjo je odabrao „Marija ustane i žurno ode!“, biblijski citat koji govori o pohođenju, preuzet iz Evanđelja po Luki, kada Marija odlazi u posjet svojoj rođakinji Elizabeti nakon što je anđeo navijestio Blaženoj Djevici Majci da će biti majka Sina Božjega, prenosi Vatican News.

Označeno u