Papa Franjo po prvi put autor razmatranja križnog puta u Koloseju Vatican Media

Papa Franjo po prvi put autor razmatranja križnog puta u Koloseju

Po prvi put od početka svog pontifikata papa Franjo će biti autor tekstova razmatranja križnog puta koji će biti na Veliki petak, 29. ožujka, u rimskom Koloseju

Po prvi put od početka svog pontifikata papa Franjo će biti autor tekstova razmatranja križnog puta koji će biti na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u rimskom Koloseju.

Tema meditacija je „U molitvi s Isusom na križnom putu“, najavio je Tiskovni ured Svete Stolice. Bit će to „čin meditacije i duhovnosti, s Isusom u središtu. Onaj koji ide križnim putem kreće s njime na put. Sve je to vrlo usmjereno na ono što Isus u tom trenutku proživljava i jasno je da se proširuje na temu patnje…“, piše Vatican News. Upućivanje na aktualne događaje će stoga biti manje izravno nego što je to bilo prošlih godina. Takav je izbor povezan i s Godinom molitve koju je Papa proglasio kao pripravu za Jubilej, za koju je rekao da prije svega ima „duhovan karakter“.

Do sada je Sveti Otac povjeravao tekstove križnoga puta pojedincima ili skupinama.

Što se tiče Papine nazočnosti na križnome s obzirom na njegovo zdravstveno stanje i pad temperatura u Rimu, iz Tiskovnoga ureda nije stigla ni potvrda ni demanti. Trenutno je predviđeno da će Sveti Otac biti kod Koloseja u petak u večernjim satima. (kta/ika)

Označeno u