Papa Franjo u bolnici: Mora hitno na operaciju abdomena

Papa Franjo u srijedu ide u rimsku bolnicu Gemelli na operaciju abdomena, objavio je Vatikan. U bolnici će ostati nekoliko dana, javlja dnevnik.hr.

Papa Franjo (86) bit će pod općom anestezijom zbog otvorene operacije abdomena jer mu se pogoršala bol i stanje nakon što su mu 2021. godine uklonjena 33 centimetra debelog crijeva zbog upale, javlja Associated Press.

Nakon operacije papa Franjo ostat će u bolnici nekoliko dana kako bi se oporavio, javljeno je iz Vatikana.

Papa će biti podvrgnut operaciji kile (bruh), objavio je vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni.

Radi se laparoskopskoj operaciji kile i trbušne stijenke s umetanjem protetskog materijala, rekao je Bruni.

Prije dvije godine papa je imao operaciju uklanjanja dijela debelog crijeva zbog teške upale i suženja - divertikulitisa. Papa Franjo u siječnju ove godine kazao je kako mu se stanje pogoršalo.

Vatikan je dodao da je njegov liječnički tim donio odluku da je potrebna operacija. Agencija Ansa prenosi da će zahvat trajati oko dva sata i da će Papa biti u općoj anesteziji.

Franjo je trebao biti odveden u bolnicu nakon tjedne audijencije u Vatikanu u srijedu ujutro, gdje nije spomenuo planiranu operaciju. U utorak je proveo 40 minuta na pregledu u bolnici Gemelli.

Papa, koji je u ožujku obilježio desetu godišnjicu svog pontifikata, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog bolova u koljenima.

Papa je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija za operaciju debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

Prije dva tjedna otkazao je i sve audijencije zbog povišene temperature.

Označeno u