Papa i djeca iz cijeloga svijeta zajedno 6. studenog

Papa Franjo najavio je inicijativu „Učimo od dječaka i djevojčica“ koja će se održati u Dvorani Pavla VI., zahvaljujući pokroviteljstvu Dikasterija za kulturu i obrazovanje. To je način, objasnio je Sveti Otac, da se vratimo čistim osjećajima poput onih dječjih

Petero djece, kao predstavnici pet kontinenata, pojavili su se danas, tijekom podnevnoga nagovora, na prozoru uz papu Franju kako bi predstavili inicijativu koja će se – objasnio je Sveti Otac – održati 6. studenog poslijepodne u Dvorani Pavla VI., o temi: "Učimo od dječaka i djevojčica“, pod pokroviteljstvom Dikasterija za kulturu i obrazovanje.

Susret je to kako bismo očitovali san svih nas: vratiti se čistim osjećajima poput onih djece. Jer tko je čist poput djeteta pripada Kraljevstvu Božjem. Djeca nas uče jasnoći odnosa, spontanom prihvaćanju stranaca i poštovanju svega stvorenog. Draga djeco i svi vi, čekam vas kako bih i ja učio od vas!

Tu su s Papom bili 7-godišnji Pamela iz Sirije i Grigorij iz Ukrajine, ratom razorene zemlje koja je u Papinom srcu. Potom 10-godišnji Alessio iz Benina; 7-godišnji Alejandro iz Gvatemale i 9-godišnji Tomas iz Australije, kao predstavnici više od 6 tisuća dječaka i djevojčica iz raznih dijelova svijeta. Inicijativu promiču Zajednica svetoga Egidija, Cooperativa Auxilium i Nogometni savez.

 

Označeno u