Papa krenuo u Mongoliju

Papa Franjo krenuo je u četvrtak 31. kolovoza u 18.41 zrakoplovom iz rimske Međunarodne zračne luke „Fiumicino“ na svoje 43. apostolsko putovanje u Mongoliju, izvijestio je Vatican News.

Prije odlaska, papa Franjo se susreo s 12 štićenika „Prenoćišta pape Franje“, poznatog kao „Dar milosrđa“ koji se nalazi odmah izvan zidina Vatikana.

Tiskovni ured Svete Stolice izvijestio je da muškarci s kojim se Papa susreo potječu iz raznih zemalja te da su bili dio skupine od 30 ljudi koji su u srijedu 30. kolovoza pomogli iskrcati pošiljku humanitarne pomoći namijenjenu Ukrajini. Oko 300 tisuća porcija liofilizirane juhe poslano je u Vatikan iz Južne Koreje za pomoć ljudima koji pate zbog rata u Ukrajini.

U zrakoplovu su i Papina pratnja: kardinal Luis Antonio Tagle, pro-prefekt Odsjeka za prvu evangelizaciju i nove partikularne Crkve Dikasterija za evangelizaciju; kardinal Kurt Koch, prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana; kardinal Miguel Angel Ayuso Guixot, prefekt Dikasterija za međureligijski dijalog. U izaslanstvu je i Silvina Peréz, laikinja, koordinatorica španjolskog izdanja L’Osservatore Romano. U zrakoplovu je i oko 70 novinara koji prate prvi pohod jednog pape Mongoliji.

Dolazak u Međunarodnu zračnu luku „Džingis-kan“ u Ulan Batoru predviđen je za petak u 10 sati po lokalnom, odnosno 4 sata po srednjeeuropskom vremenu. Uslijedit će službena dobrodošlica, izvijestio je Vatican News.