Papa: Molimo za mir; strašno je zarađivati smrću

Na kraju opće audijencije 1. svibnja papa Franjo se spomenuo žrtava rata u Ukrajini, Palestini, Izraelu kao i Rohingya u Mjanmaru te istaknuo kako su, nažalost, najprofitabilnija ulaganja ona povezana s industrijom oružja. Potaknuo je također na molitvu za žrtve poplava u Keniji koje su pogodile 190 tisuća ljudi
U dan kada se u Crkvi slavi blagdan svetoga Josipa Radnika i započinje mjesec posvećen Mariji, papa Franjo je ponovno molio za mir i za narode koji su žrtve rata. Rat je uvijek poraz, uvijek – ponovno je istaknuo Papa u pozdravima na kraju današnje opće audijencije.

Mislimo na napaćenu Ukrajinu koja toliko pati. Mislimo na stanovnike Palestine i Izraela, koji su u ratu. Mislimo na Rohingye, na Mjanmar, i molimo za mir, molimo za istinski mir za te narode i za cijeli svijet.

Molimo za mir, da napreduje – potaknuo je, ponovno podsjećajući kako su, nažalost, investicije koje danas donose najviše prihoda tvornice oružja. Zarađivati ​​od smrti, užasno je – istaknuo je Papa.

Molitva za žrtve poplave u Keniji

Duhovnu je blizinu Sveti Otac izrazio i stanovništvu Kenije, u ovom trenutku – kako je rekao – kada je snažna poplava odnijela život brojne naše braće i sestara, ozlijedila druge i prouzročila veliku štetu. Od posljedica nevremena, koje je pogodilo Nairobi i obližnje područje Mai Mahui, do sada je umrlo najmanje 169 osoba, dok je 91 osoba nestala. Poplava je pogodila više od 190 tisuća ljudi. Potičem vas da molite za sve koji trpe posljedice te prirodne katastrofe – rekao je Papa dodajući da se i usred nevolja spominjemo radosti uskrsloga Krista…

Označeno u